27 Μαρ 2012

Το transmedia παρουσιάζει το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Τις νέες τάσεις της παγκόσμιας κινηματογραφίας, μέσα από την ανάπτυξη του φαινομένου του transmedia και τη χρήση εναλλακτικών μορφών αφήγησης, παραγωγής και προώθησης του κινηματογραφικού αντικειμένου παρουσιάζει masterclass που διοργανώνει το βράδυ της Τρίτης το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η ΕΡΤ, στο πλαίσιο του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.


Το masterclass με τίτλο «Transmedia: Πες την ιστορία αλλιώς» παρουσιάζει διαφορετικούς τρόπους σκηνοθεσίας, κατασκευής και διάδοσης μιας ταινίας μέσα από το transmedia.

Το τελευταίο αποτελεί μια νέα μορφή οπτικοακουστικής έκφρασης που δημιουργεί επανάσταση στη συμβατική προσέγγιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προτείνοντας διαφορετικά μέσα διανομής, πέρα από τις συνηθισμένες φόρμες του σινεμά.

Το masterclass αυτό αποτελεί αφορμή για να προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη για την ΕΡΤ, με τίτλο «Transmedia».

Η τελευταία δημιουργία του Έλληνα σκηνοθέτη, αποτελεί μια εισαγωγή στο transmedia μέσω του πορτρέτου ενός μεγάλου ανθρώπου του κινηματογράφου και οραματιστή: του Διευθυντή του Γαλλικού Τηλεοπτικού Δικτύου ARTE France Cinéma, Μισέλ Ρεϊγιάκ.

Η δημιουργός του Attenberg, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, θα συντονίσει το masterclass και θα επισημάνει τα βασικά σημεία εφαρμογής του transmedia στην σύγχρονη ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.

Το masterclass και η προβολή του ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη διοργανώνεται την Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 20:00 το βράδυ στην αίθουσα Τheo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το ντοκιμαντέρ του Μ.Καραμαγγιώλη αναρωτιέται πώς μπορεί ένας νέος Έλληνας σκηνοθέτης να επιβιώσει στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα;

Ο σύγχρονος κινηματογράφος, αν και απειλείται από τις ιλιγγιώδεις τεχνολογικές εξελίξεις του 21ου αιώνα, συγχρόνως ψάχνει τις δυνατότητές του με όπλο αυτές τις εξελίξεις.

Ο Μισέλ Ρεϊγιάκ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας το Transmedia: ένα καινούργιο μέσο που υπόσχεται πως θα εξασφαλίσει το μέλλον των ανεξάρτητων ταινιών και τη δυνατότητα των σύγχρονων δημιουργών να κάνουν σινεμά.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του 13ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου