26 Μαρ 2012

Υπολογιστές: Στις μικρές ηλικίες η Ελλάδα πάει καλά-έρευνα Eurostat

 Υπολογιστές: Στις μικρές ηλικίες η Ελλάδα πάει καλά
Οι μικροι παιζουν τους υπολογιστες στα δαχτυλα, την ωρα που οι γονεις παρακολουθουν με δυσκολια και οι παππούδες... κουνουν το κεφαλι, δειχνει για την Ελλαδα η νεα ερευνα της Eurostat.



Το χάσμα των γενεών στην Ελλάδα είναι ψηφιακό, όπως φαίνεται από τα ποσοστά όσων έχουν χρησιμοποιήσει υπολογιστή έστω και μία φορά στη ζωή τους. Ενώ για τις ηλικίες 16-74 η Ελλάδα έχει την τρίτη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ, με 59%, πίσω μόνο από Ρουμανία με 50% και Βουλγαρία με 55%, στις νέες ηλικίες η εικόνα είναι διαφορετική.
Οι Ελληνες νέοι 16-24 ετών έχουν χρησιμοποιήσει υπολογιστή σε ποσοστό 97%, αφήνοντας πίσω τους, μεταξύ άλλων, τους Κύπριους με 96%, τους Γάλλους με 93% και τους Ιταλούς με 90%. Αυτή η τεράστια απόκλιση είναι εμφανής και στις δεξιότητες που καταγράφει η έρευνα.
Η αντιγραφή ή μετακίνηση αρχείων και φακέλων έχει γίνει κτήμα των Ελλήνων σε ποσοστό 47%, ενώ για τους νέους κατά 88%. Η χρήση βασικών λειτουργιών των λογιστικών φύλλων αφορά αντίστοιχα 34% και 65%, η δημιουργία ψηφιακών παρουσιάσεων το 23% και 55%, ενώ ο προγραμματισμός 8% και 17%.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία για το σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ, οι χώρες με τα μεγαλύτερα μερίδια πτυχίων που συνδέονται με την πληροφορική απαντώνται σε Μάλτα και Αυστρία με 5,6%, την Ισπανία με 5,1% και την Κύπρο με 4,7%, όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν ελαφρά χαμηλότερο, στο 4,2% -και με βάση στοιχεία του 2008.
Συνολικά στην Ευρώπη των 27 χωρών το 4% των πτυχίων σχετίζεται με την πληροφορική, ενώ η χρήση υπολογιστών αφορά το 78% του πληθυσμού και το 96% των νέων.

Πηγή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου