23 Ιαν 2013

Γενετιστής αναζητά γυναίκα για να κυοφορήσει ένα Νεάντερταλ



Ο προϊστορικός άνθρωπος μπορεί και πάλι να γεννηθεί στη Γη; Ένας από τους κορυφαίους γενετιστές στον κόσμο αναζητά μια γυναίκα εθελόντρια για να κυοφορήσει και να φέρει ξανά στη ζωή ένα Νεαντερναλ, που έχει εξαφανιστεί εδώ και πάνω από 33.000 χρόνια.

21 Ιαν 2013

Ψείρες: Γνωρίστε τον «εχθρό»






















Οι ψείρες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα παιδιά, ειδικά τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας λόγος να ανησυχείτε… Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!

«Μετρητή άγχους» κατασκεύασαν ερευνητές του ΑΠΘ




Μετριέται το άγχος; Κι όμως μετριέται! Έτσι τουλάχιστον απέδειξαν οι έρευνες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη δημιουργία μιας συσκευής βιοανάδρασης για αναγνώριση συναισθημάτων.

Η κλασική λογοτεχνία και ποίηση κάνουν καλό στον εγκέφαλο




Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα σε εθελοντές που διάβαζαν έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ποιήματα του Τ.Σ. Έλιοτ κι άλλων γνωστών

Πως πρέπει να ντύνουμε τα παιδιά μας τον χειμώνα, για να μην αρρωσταίνουν;

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, βρισκόμαστε ακριβώς στο μέσον του και πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποιο είναι το ιδανικό ντύσιμο για τα παιδιά τους. Ειδικά όταν την μια ημέρα έχει κρύο, την άλλη βρέχει και την επόμενη έχει ήλιο.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2013





Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2012-2013, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων: