28 Μαρ 2012

Ευρ.Στυλιανίδης:Παρουσίση του βιβλίου του«Όλα είναι θέμα Παιδείας»

 
«Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα, όπως μπορούσε πάντα. Η απάντηση στην κρίση είναι θέμα παιδείας» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας».

Στο βιβλίο, περιγράφεται η προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος το 2007, κατά την παραμονή του επί 15 μήνες στο υπουργείο Παιδείας, με στόχο, όπως αναφέρει, «μια παιδεία

που δεν ταυτίζεται μόνον με την εκπαίδευση και την οικονομία της γνώσης, αλλά χτίζει μια σύγχρονη εθνική συνείδηση».
Ο χαιρετισμός του συγγραφέα ήταν έντονα φορτισμένος συναισθηματικά. Παιδί εκπαιδευτικών, οφείλει στους γονείς του τη βαθιά του πίστη στη δύναμη της παιδείας, όπως τόνισαν οι ομιλητές και αφιέρωσε εμφανώς συγκινημένος το βιβλίο στον πατέρα του, που χάθηκε πρόσφατα.
Η παρουσίαση έγινε από τους εκπαιδευτικούς Κ. Μανάφη, σύμβουλο των εκδόσεων ιδρύματος Ευγενίδου, Δ. Μπουραντά, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλέξανδρο Κόπτση, δάσκαλο και τον μουσικοσυνθέτη Μ. Πλέσσα, ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη των μουσικών σχολείων επί υπουργίας Στυλιανίδη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Β. Χιώτης.
Στην παρουσίαση παρευρέθησαν πολλά στελέχη τηςΝΔ, μεταξύ των οποίων, Χ. Σταϊκούρας, Μ. Μεϊμαράκης, Δ. Σιούφας, Ολ. Κεφαλογιάννη, Β. Αντώναρος, Ν. Καντερές, Φ. Πιπιλή, Θ. Γιαννόπουλος, Κ. Τζαβάρας, Γρ. Αποστολάκος, Μ. Μπεκίρης, Θ. Σκορδάς, Θ. Μπούρας, Στ. Καλαφάτης, Ζ. Τζηκαλάγιας, Ι. Ιωαννίδης, Γ. Αγγέλου, Τ. Νεράτζης, Σ. Καλογιάννης, Κ.Αγοραστός.

Πηγή :www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου