28 Μαρ 2012

Μεγάλη η ζήτηση για τα Παιδαγωγικά Τμήματα

 Η «μετοχή» του δασκάλου  στην εποχή της κρίσης
Την τιμητικη τους εχουν εδω και χρονια τα Παιδαγωγικα Τμηματα των ΑΕΙ, καθως η απορροφηση των δασκαλων στη δημοσια εκπαιδευση ηταν αμεση. Γι' αυτον τον λογο, αλλωστε, οι βασεις εφτασαν στα υψη, κανοντας την εισαγωγη στις σχολες αυτες δυσκολη ακομη και για τους αριστους μαθητες.

Η ζήτηση για τα Παιδαγωγικά εξακολουθεί να είναι αυξημένη, παρά το γεγονός ότι τώρα οι διορισμοί των δασκάλων στα σχολεία γίνονται με το σταγονόμετρο, κατάσταση που -όπως δείχνουν τα πράγματα- δεν πρόκειται να αλλάξει εντυπωσιακά τα επόμενα χρόνια.

Οι νέοι, πάντως, εξακολουθούν να δείχνουν τεράστια προτίμηση για το επάγγελμα, με την ελπίδα ότι όταν αποφοιτήσουν η κατάσταση στη χώρα θα έχει βελτιωθεί και θα μπορέσουν να εργαστούν. Πέρυσι, πάντως, οι βάσεις εισαγωγής υποχώρησαν σημαντικά σε σχέση με το 2010 και έγιναν προσιτές για περισσότερους υποψηφίους.
Η έκρηξη της ζήτησης, που ξεκίνησε το 2003 και κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια, συγκαταλέγει τα Παιδαγωγικά Τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης στην κορυφή των προτιμήσεων από όλες τις σχολές των ΑΕΙ.

Πηγή :www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου