26 Μαρ 2012

Απεργούν την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτκά σχολεία


Την κηρυξη 24ωρης απεργιας την Τεταρτη 28 Μαρτιου, αποφασισε η ομοσπονδια Ιδιωτικων Εκπαιδευτικων (ΟΙΕΛΕ) διαμαρτυρομενη για τις τροπολογιες που κατεθεσε στη Βουλη ο υπουργος Παιδειας Γ. Μπαμπινιωτης.

Συγκεκριμένα μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που ολοκληρώθηκε αργά απόψε, αποφασίστηκε η κήρυξη της απεργίας με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι "στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων". Πάντως, ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, την προσεχή Τρίτη 27 Μαρτίου.

Δείτε όλη την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 28/3, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ – ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας Μπαμπινιώτη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εμπεριέχει ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση, και μετά από τις έντονες αντιδράσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ σήμερα, Κυριακή, 25/3. Έπειτα από μακρά συζήτηση και εκτίμηση της κατάστασης, το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Να προτείνει στα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων στην αυριανή συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ, την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών την Τετάρτη, 28/3, με αίτημα την άμεση απόσυρση της τροπολογίας Μπαμπινιώτη, η οποία στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην αποχώρηση του κράτους από την εποπτεία της εκπαίδευσης με την ουσιαστική κατάργηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιακών συμβουλίων και στην προετοιμασία για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς που θα υποκαταστήσει μεσοπρόθεσμα το δημόσιο σχολείο, καταργώντας σταδιακά τη δημόσια, δωρεάν παιδεία. Το αίτημα αυτό θα κατατεθεί και στην (κατόπιν …εορτής) συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας, την Τρίτη, 27/3.

2. Να επιδιώξει άμεσα συνεννόηση με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, καθώς ο κίνδυνος για την εκποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης είναι, πλέον, ορατός.

Σύντομα θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για την απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων σχετικά με την απεργία της Τετάρτης.


Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου