5 Μαΐ 2012

Kieron Williamson: o 8χρονος ζωγράφος-φαινόμενο


Ο Kieron είναι 8 χρονών. Του αρέσει να ζωγραφίζει και να παίζει ποδόσφαιρο.
Η πρώτη του έκθεση ξεπούλησε μέσα σε 14 λεπτά, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 200.000 δολάρια..

Εκλογές με δύο αστρονομικά φαινόμενα




Πανσέληνος ενώ η Γη και η Σελήνη θα βρίσκονται στη μικρότερη δυνατή απόσταση
Το πιο μεγάλο φεγγάρι του έτους θα λάμπει στον ουρανό αύριο το βράδυ, καθώς θα συμπέσουν δύο αστρονομικά φαινόμενα: θα υπάρχει πανσέληνος και, ταυτόχρονα, η Σελήνη θα βρίσκεται στην μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη.

Τα μωρά λατρεύουν τη μουσική


Σκεφτείτε πώς σας επηρεάζει η μουσική, πώς μια αισιόδοξη μελωδία σάς ανεβάζει τη διάθεση και πώς μια απαλή μουσική σάς βοηθά να αποκοιμηθείτε. Το μωρό σας επηρεάζεται το ίδιο εύκολα με εσάς.

Ο μηχανισμός του… φόβου στον εγκέφαλο

Η διέγερση ενός συγκεκριμένου νευρωνικού κυκλώματος, που βρίσκεται στην περιοχή του εγκεφάλου, η οποία θεωρείται έδρα του φόβου, αντί να πυροδοτεί ή να αυξάνει το άγχος και τον φόβο, τα καταπολεμά σε σημείο εξαφάνισης. Αυτό ανακάλυψε μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών,

Ψάχνουν τα παγωμένα φεγγάρια του Δία για εξωγήινους


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι επέλεξε την αποστολή διαστημοπλοίου στους μακρινούς και παγωμένους δορυφόρους του αέριου γίγαντα Δία ως τον επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό διαστημικό στόχο.

Τρόποι για να καταλάβετε πότε το παιδί έχει άγχος


Δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνετε πότε το παιδί σας βιώνει έντονο άγχος. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμες αλλαγές στη συμπεριφορά του, όπως τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή του, η ξαφνική κι έντονη κινητικότητα, η επιθετικότητα

Ο πρωινός ύπνος αρέσει στα παιδιά που είναι στην εφηβεία


Οι γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία έχουν σίγουρα παρατηρήσει πως αυτά κοιμούνται αρκετές ώρες και αργούν να ξυπνήσουν. Πολλοί αποδίδουν το φαινόμενο αυτό στη «μικρή επανάσταση» που κάνουν λόγω της εφηβείας αλλά και στην τεμπελιά. Ωστόσο, υπάρχουν βιολογικοί λόγοι που εξηγούν μια τέτοια συμπεριφορά.

Γαλλία: Βρέθηκε κλεμμένος πίνακας του Νικολά Πουσέν

Τέσσερις πίνακες ζωγραφικής, ανάμεσά τους ένας του 17ου αιώνα του Γάλλου ζωγράφου Νικολά Πουσέν, βρέθηκαν άθικτοι σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Αιάκειο, την πρωτεύουσα της Κορσικής, τουλάχιστον έναν χρόνο μετά την κλοπή τους από το Μουσείο Fesch του νησιού, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Πόσο τρομακτικά είναι τα παραμύθια


Image Hosted by ImageShack.us















«Περπατώ σ' ένα δάσος και στις δύο πλευρές του μονοπατιού υπάρχουν μηλιές που κλείνουν από πάνω μου. Η κακιά μητριά της Χιονάτης πετά σε σκουπόξυλο και τις ραντίζει δηλητήριο και προσπαθώ να το αποφύγω».

Ψυχική ασθένεια ο εθισμός στο διαδίκτυο

Οι έφηβοι που είναι εθισμένοι στο Ίντερνετ είναι πιο πιθανό να έχουν συμπεριφορές που προκαλούν πόνο στον εαυτό τους, σύμφωνα με αυστραλο-κινεζική πανεπιστημιακή μελέτη.

Πρασινίζουν οι αυλές των σχολείων του Βόλου

Συνεχίζονται οι οργανωμένες παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου στο πολεοδομικό συγκρότημα με σκοπό τη διατήρηση και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου.

Διακόπτεται η λειτουργία του τελευταίου πυρηνικού αντιδραστήρα

Προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία, οι οποίες θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, η λειτουργία και του τελευταίου αντιδραστήρα τίθεται σε προσωρινή διακοπή.

Η Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία















Ομολογιακού τύπου και όχι θρησκειολογία, επιθυμούν οι ιεράρχες να είναι το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως υποστηρίχθηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

4 Μαΐ 2012

Την άμεση απόσυρση του προεκλογικού σποτ της ΝΔ ζητεί η σύντροφος του Ελύτη


Τη λύπη της για τη χρήση του έργου και της φωτογραφίας του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη στο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ εκφράζει η σύντροφος του κορυφαίου ποιητή, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η οποία ζητεί και την άμεση απόσυρσή του.

Η πρωτεΐνη της νυχτερινής ενούρησης

Η πρωτεΐνη της νυχτερινής ενούρησης



















Τα χαμηλά επίπεδα της connexin43 κάνουν τον εγκέφαλο να νομίζει ότι η ουροδόχος κύστη είναι γεμάτη
Μια πρωτεΐνη που ονομάζεται connexin43 είναι η «ένοχη» για τις νυχτερινές επισκέψεις για ενούρηση στην τουαλέτα

Βαρκάδα στις Πρέσπες με «ηλιακά» καραβάκια

Βαρκάδα στις Πρέσπες με καραβάκια που θα κινούνται με ηλιακή ενέργεια θα πραγματοποιούν σε έναν χρόνο οι τουρίστες της περιοχής, τόσο στην ελληνική όσο και στην αλβανική πλευρά.

Η Google αφιερώνει το Doodle της στον ακτιβιστή καλλιτέχνη Keith Haring


Στον Keith Haring, έναν καλλιτέχνη του δρόμου, ζωγράφο και ακτιβιστή αφιέρωσε η Google το Doodle της Παρασκευής, με αφορμή την 54η επέτειο από τη γέννησή του.

ΠΡΥΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΘ: Ξένα προς την ακαδημαϊκή ζωή τα φαινόμενα βίας

ΠΡΥΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΘ: Ξένα προς την ακαδημαϊκή ζωή τα φαινόμενα βίας


«Τα φαινόμενα βίας που εκδηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες και που οδήγησαν στον ξυλοδαρμό και τραυματισμό φοιτητή των ΤΕΦΑΑ, στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, είναι εισαγόμενα και απολύτως ξένα προς την ακαδημαϊκή ζωή» τονίζει σε ανακοίνωσή του το  Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ .

Νέες θέσεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία


Έξι νέοι κλάδοι μαθημάτων συγκροτούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να ανοίγουν νέες θέσεις για διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία.

Το Πρώτο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο Α.Π.Θ.


Στο πλαίσιο των δράσεων ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης και αποσκοπώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους χώρους της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, οι Πρυτανικές Αρχές αποφάσισαν τη δημιουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.