14 Απρ 2012

Μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοπεποίθηση

Πρέπει από πολύ νωρίς να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους - Η αποδοχή και η αγάπη από τους γονείς είναι απαραίτητα συστατικά για την καλλιέργεια υψηλής αυτοπεποίθησης
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ που δεν έχει αυτοπεποίθηση, έστω και αν γνωρίζει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του δασκάλου, σπάνια θα σηκώσει το χέρι του

Περίεργα πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα!



Η Ελλάδα έχει πλούσια παράδοση και φροντίζει να την επιδεικνύει άριστα στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές.  Στη περιφέρεια τα έθιμα αναβιώνουν κάθε χρόνο και κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις μας! Διαβάστε στο newsit όλα εκείνα τα περίεργα έθιμα που δικαιολογούν την παροιμία "Πάσχα στο χωριό".

Νεκρός 14χρονος από πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Μπαχρέιν

Ένα 14χρονο αγόρι δέχθηκε σφαίρες στο στήθος και σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο σιιτικό προάστιο Σαλμαμπάντ της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν Μανάμα.
Το περιστατικό συνέβη μετά την κηδεία ενός δημοσιογράφου που είχε πέσει νεκρός επίσης από πυρά, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

17 Απριλίου η τηλεοπτική πρεμιέρα του ιδρυτή του Wikileaks


Οι καλεσμένοι όμως θα είναι έκπληξη...
Η τηλεοπτική εκπομπή διαλόγου την οποία θα παρουσιάζει ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και θα μεταδίδεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today θα αρχίσει να προβάλλεται την Τρίτη, 17η Απριλίου, όμως ο κατάλογος των καλεσμένων του θα παραμείνει μυστικός, ανακοίνωσε χθες το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο χρηματοδοτείται από την ρωσική κυβέρνηση.

Ετοιμάζουν αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών μετά τις εκλογές με "οδηγία" του ΟΟΣΑ, του Χρήστου Κάτσικα











Επιχείρηση αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών
ως όχημα για τις απολύσεις

13 Απρ 2012

Πως πάνε τα παιδιά σχολείο στην Ολλανδία;



Οχι πως γίνεται παντού στην Ολλανδία, αλλά αυτό το λεωφορείο που βλέπετε, για να κινηθεί, κάνουν πεντάλ τα παιδιά και η οδηγός.
Χωράει 10 παιδιά και έναν ενήλικα. Πολύ καλή ιδέα, ειδικά για δημόσια σχολεία και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Πότε είναι έτοιμο το νήπιο για το δημοτικό σχολείο;


Σε δύο μήνες αρχίζουν οι εγγραφές από τα νήπια που τελειώνουν το νηπιαγωγείο. Όμως αναρωτιέμαι: όλα τα παιδιά τα 6χρονα μπορούν να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα;

Η έναρξη στη βασική εκπαίδευση, στο δημοτικό σχολείο, απαιτεί να έχει αρχίσει το παιδί να ωριμάζει συναισθηματικά, να έχει γνωστική εγρήγορση και, οπωσδήποτε, μερική κοινωνικοποίηση.

Γονείς-εθελοντές θα βάψουν τα σχολεία

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα και στα σχολεία του Βόλου. Με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του δήμου να ανταποκριθεί στα πολλά αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και των Διευθυντών για εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, σε όλα τα διδακτήρια αναπτύσσονται πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς που σπάνια συναντούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Tα 10 πιο περίεργα πασχαλινά έθιμα στον κόσμο!



Άνδρες μαστιγώνουν τις γυναίκες τους. Οι δαίμονες βγαίνουν στους δρόμους ενώ σε κάποιες περιοχές χορεύουν τον χορό του θανάτου....
Είναι μερικά από τα πιο περίεργα και παράξενα πασχαλινά έθιμα που γίνονται στον κόσμο.

Η ιστορία και τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής


Η σταύρωση του Κυρίου...η αποκαθήλωση και περιφορά του Επιταφίου.
Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.

«Μπλόκαραν» οι λογαριασμοί του ΕΜΠ



Λόγω διένεξης του Ιδρύματος με το δήμο Ζωγράφου.
«Μπλόκαραν» οι λογαριασμοί του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, εξαιτίας μιας διένεξης με το δήμο Ζωγράφου και το Ίδρυμα δεν μπορεί να απορροφήσει την επιχορήγηση που κατατέθηκε τη Μεγάλη Τρίτη στο λογαριασμό του από το υπουργείο Παιδείας, αφού πλέον τα ιδρύματα χρηματοδοτούνται με δωδεκατημόρια (δηλ. ανά μήνα).

12 Απρ 2012

Η «γλώσσα» των διδύμων


Κάθε παιδί έχει ανάγκη να το αγαπούν για αυτό που είναι και όχι γιατί είναι δίδυμο και μοιάζει τόσο πολύ στο αδερφάκι του. Πολύ συχνά τα δίδυμα αναπτύσσουν σχέσεις ανταγωνισμού ή αλληλεξάρτησης: Ο ένας είναι ο αρχηγός και ο άλλος ο ακόλουθος, και πολλά δίδυμα επικοινωνούν μεταξύ τους καλύτερα από ότι με τους άλλους ανθρώπους γιατί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μαζί:

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως κατασκεύασαν την «μηχανή του χρόνου»


 
Περίπου επτά χρόνια χρειάστηκαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, για να κατασκευάσουν ένα όργανο που το αποκαλούν «μηχανή του χρόνου», και θα τους επιτρέψει να κοιτάξουν στα πιο απομακρυσμένα και πιο αρχαία σημεία του σύμπαντος.
Πρόκειται για το φασματόμετρο «Mosfire», το οποίο κατασκευάστηκε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, και εγκαταστάθηκε στο τηλεσκόπιο Keck I του Αστεροσκοπείου W.M. Keck, στο ηφαίστειο Μάουνα Κέα της Χαβάης.