29 Σεπ 2012

Τα καλά όρια πλάθουν ευτυχισμένα παιδιά.

Τα όρια…μπορεί κανείς να μιλά για αυτά μέρες! Τα όρια αφορούν όλους μας και υπάρχουν παντού. Χωρίς αυτά δε θα μπορούσαμε να είμαστε λειτουργικοί, να συνεργαζόμαστε, να οργανωνόμαστε και να είμαστε αποδοτικοί.

ΗΠΑ: Μια περίεργη ιστορία με δάσκαλο θύτη και θύμα τον 15χρονο γιο του


Το θάνατο του γιου του προκάλεσε ένας δάσκαλος δημοτικού, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, αφού πέρασε το 15χρονο παιδί για διαρρήκτη.

ΔΟΕ: Προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά την 30η/6/2010


Αρ. πρωτ. :   1382                                                                                             Αθήνα 29/9/2012

27 Σεπ 2012

Κλειδώνει και η Αύξηση Ωραρίου.Δραστική Μείωση Προσλήψεων Μονίμων και Αναπληρωτών

Τελικά μέσα στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνεται και η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών. Επομένως αν τα μέτρα ψηφιστούν και μάλιστα ως ένα άρθρο όπως λέγεται τότε θα εφαρμοστεί και η αύξηση του ωραρίου.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους μαθητές όλων των βαθμίδων

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα έχουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία τους από τον επόμενο μήνα.

Ποσοστά συμμετοχής εκπαιδευτικών στην απεργία





Μεγαλύτερη συμμετοχή στη χθεσινή γενική απεργία είχαν οι καθηγητές από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Αρβανιτόπουλος: "Και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο ενιαίο μισθολόγιο"



"Οι νόμιμες αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων και είναι εφαρμοστέες ευθέως αφότου ίσχυσαν. Αυτό είναι το θεσμικό πλαίσιο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει", ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,

Πότε θα γίνουν οι επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ και ειδικής αγωγής ΔΕ



Μπράτης Δημήτρης                                                               
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ          
d.mpratis@gmail.com                            
http://www.mpratis.gr  

26 Σεπ 2012

Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών στο Σύνταγμα


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Συγκέντρωση των πανεπιστημιακών στο Σύνταγμα
Με συναυλία στα Προπύλαια ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στο κέντρο της Αθήνας οι ομοσπονδίες των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), των τεχνολογικών ιδρυμάτων (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ).

Το μυστικό της επιτυχίας του Χάρβαρντ

Το μυστικό της επιτυχίας του Χάρβαρντ
Το Χάρβαρντ  πέτυχε γιατί η τύχη του βρίσκεται στα χέρια των αποφοίτων του.
        

Καμία άλλη χώρα στο κόσμο δεν κυριαρχεί πάνω σε μια βιομηχανία με τον τρόπο που οι ΗΠΑ κυριαρχούν πάνω στη βιομηχανία της ανώτατης εκπαίδευσης.

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 296 Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06, 489 ΠΕ08, 343 ΠΕ32και 33 ΠΕ18.41 στα Δημοτικά Σχολεία


Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης
στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

24 Σεπ 2012

Η βοήθεια των σκύλων στα παιδιά με ειδικές ανάγκες






















Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ή μάλλον σκυλίτσα, η Φιόνα γλύφει τον μικρό Geovany Gonzalez ο οποίος έχει εγκεφαλική παράλυση. Ο μικρός αντιδρά στο γλύψιμο του σκύλου κατά τη διάρκεια θεραπείας σε Ιδρυμα στην Παναμά Σίτι.

Είναι το παιδί σας έτοιμο για κινητό τηλέφωνο;



Αν έχετε παιδάκι άνω των πέντε ετών, ενδεχομένως να σας έχει θέσει το ζήτημα «θέλω δικό μου κινητό τηλέφωνο!» ή να σας έχει ρωτήσει «Γιατί δε μπορώ να έχω δικό μου κινητό;». Αναμφίβολα τα κινητά τηλέφωνα είναι ένας καλός τρόπος να είστε σε διαρκή επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αλλά το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να έχει δικό του κινητό τηλέφωνο;

Πώς να φτιάξετε με το παιδί σας παιχνίδια από φελλό!



Είναι συναρπαστικό πόσα πράγματα μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί σας με φελλό. Εάν θέλετε κάτι ξεχωριστό και γνωρίζετε να πλέκετε, φτιάξτε με φελλό και νήματα μικρούς ιππότες. Αλλιώς επιστρατεύστε τις γιαγιάδες των παιδιών σας.  Τα παραμύθια θα ζωντανέψουν! 

Υπουργείο Παιδείας: Κινητά στα σχολεία τέλος αλλιώς αποβολή



Εντολή προς όλα τα σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βάλουν τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές. Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

23 Σεπ 2012

Τερατάκια με καπέλα



Τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και ενθάρρυνση ώστε να αντιμετωπίσουν τρομακτικά εξωτερικά γεγονότα, σκέψεις, φαντασιώσεις και όνειρα που καταλαμβάνουν το μυαλό τους.  Στα περισσότερα μικρά παιδιά αρέσει η ζωγραφική και αυτή η τεχνική προσφέρει μια διασκεδαστική δραστηριότητα που είναι λιγότερο απειλιτική από την άμεση λεκτική έκφραση των φόβων και των ανησυχιών.  Είναι κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Τεστ αποδοτικότητας βάζει το υπουργείο Παιδείας




ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Πλήρης καταγραφή θα γίνει για το εκπαιδευτικό προσωπικό

Τεστ αποδοτικότητας βάζει το υπουργείο Παιδείας