26 Μαΐ 2012

Γιατί δε θυμόμαστε τα πρώτα χρόνια της ζωής μας;

Οι αρχαιότερες αναμνήσεις του ατόμου φτάνουν περίπου στα 3 του χρόνια
Για διάφορους λόγους, σπανίως θυμόμαστε αυτό που μας συνέβη την πρώτη περίοδο της ζωής μας.

STRESS: Ένας κακός σύμβουλος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις









Η εφηβεία είναι από μόνη της  περίοδος πολλών αλλαγών για τον έφηβο, όπου η προσωπική του εικόνα   και οι δυνατότητές του καθορίζονται από τον τρόπο που βλέπει ο ίδιος  τον εαυτό του, αλλά και από τον τρόπο που τον βλέπουν οι γύρω του.

Οριοθέτηση της συμπεριφοράς του παιδιού

Οριοθέτηση της συμπεριφοράς του παιδιού


 Τι σημαίνει «οριοθέτηση της συμπεριφοράς» του παιδιού;
Για την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού μας, πέρα από την αγάπη και τη στοργή μας, χρειάζεται να θέσουμε κάποια όρια, κάποιους κανόνες στη συμπεριφορά του.

Ρόλος του Ειδικού Παιδαγωγού στην Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών

Ρόλος του Ειδικού Παιδαγωγού στην Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών




 

Η Ειδική Εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή όλων μας. Καθημερινά συναντάμε άτομα με ειδικές ανάγκες, που χρίζουν εξειδικευμένης βοήθειας. Αυτή την βοήθεια έρχεται να την προσφέρει ο Ειδικός Παιδαγωγός.

Σέρρες: 17χρονος τραυμάτισε συμμαθητή του μέσα στο σχολείο

Σέρρες: 17χρονος τραυμάτισε συμμαθητή του μέσα στο σχολείο










Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο 3ο ΤΕΕ Σερρών. Όλα ξεκίνησαν όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, οι δύο ανήλικοι ενεπλάκησαν σε καυγά.

Σχολείο... μόνο τέσσερις μέρες την εβδομάδα








Νομοθεσία για την επιστροφή στην τετραήμερη σχολική εβδομάδα, θέλει να περάσει ο νέος γάλλος υπουργός Παιδείας, Vincent Peillon.

Ρήμαξαν το σχολείο...













Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συστεγάζεται με το Μουσικό Σχολείο στο κτιριακό συγκρότημα των πρώην σχολών "Παναγιωτόπουλου", στη Λεωφόρο Καλυβίων στη Λαμία.

Μάθετε το παιδί σας να ανακυκλώνει

Η ανακύκλωση έχει πλέον γίνει τρόπος ζωής και τι πιο σημαντικό από το να μάθετε το παιδί σας από μικρή ηλικία να ανακυκλώνει και να καλλιεργεί την οικολογική του συνείδηση αλλά και την αγάπη του για τη φύση και το περιβάλλον.

Bulling -Η επίμονη παρενόχληση στο χώρο του σχολείου.



  Η επιθετικότητα στο χώρο του σχολείου επηρεάζει αρνητικά τους ευαίσθητους μαθητές και τους προκαλεί αισθήματα μοναξιάς, δυσαρέσκειας ανασφάλειας και φόβου. Αισθάνονται προβληματικοί, μειώνεται η αυτοπεποίθησή τους και σε μερικές περιπτώσεις αποφεύγουν το σχολείο

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: "Δεν είναι για παιδιά τα κείμενα μου" - "Oυδέποτε θα έδινα τέτοιο κείμενο στις Πανελλαδικές"

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Δεν είναι για παιδιά τα κείμενα μου»

Η ακαδημαϊκός και πρύτανης του πανεπιστημίου της Σορβόννης δηλώνει στο «Βήμα» ότι ουδέποτε θα έδινε τέτοιο κείμενο στις Πανελλαδικές. Σωρεία προσφυγών από τους γονείς των υποψηφίων που έλυσαν το «δύσκολο» θέμα της Φυσικής

25 Μαΐ 2012

Αυτισμός

Αυτισμός





Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία, κοινωνική επαφή, διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά.

Eργαζόμενη μητέρα. Όχι άλλες ενοχές!



Tις δύο τελευταίες δεκαετίες είναι πια συνηθισμένο μια γυναίκα να διατηρεί την επαγγελματική της ιδιότητα και μετά τη μητρότητα. Aυτό δεν αποτελεί πάντα επιλογή, αφού πολύ συχνά ένα νοικοκυριό απαιτεί δύο μισθούς για να συντηρηθεί.

Πατέρας πυροβόλησε το γιο του σε σχολείο στην Αυστρία και αυτοκτόνησε














 Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα αγόρι στην Αυστρία, καθώς ο πατέρας του το πυροβόλησε στο κεφάλι μέσα στο σχολείο του.

Μαθαίνουμε το Ποδήλατο στα μικρά μας





Tο να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να κάνει ποδήλατο σε δύο ρόδες αποτελεί ορόσημο – και μια αξέχαστη εμπειρία και για τους δυο σας. Eδώ σας προτείνουμε την καλύτερη, κατά τη γνώμη μας, μέθοδο, η οποία διαφέρει από την παραδοσιακή,

Όταν τσακώνονται τα αδέλφια

















«Πάντα αυτόν παίρνεις μαζί σου», «Όλο αυτή μπαίνει πρώτη», «Μου παίρνει όλα μου τα παιχνίδια», «Αυτόν αγαπάς περισσότερο».
Συχνά ακούμε τους γονείς σε συμβουλευτική να ρωτάνε «τι να κάνω; Τα παιδιά μου τσακώνονται συνέχεια και δεν αντέχω άλλο τις φωνές τους!»

24 Μαΐ 2012

Κύπριος οκτώ χρονών Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σκάκι


ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, στην κατηγορία του, αναδείχθηκε ο 8χρονος Ανδρέας Χ’’ Νικολάου, παιδί προσφύγων από τον κατεχόμενο Καραβά της Κερύνειας και μαθητής της δευτέρας τάξης στο Β’ Δημοτικό Δερύνειας. 

Σχολικό Διάβασμα
















Συχνά το διάβασμα αποτελεί τις πιο συχνές αιτίες διένεξης ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Υπάρχουν βέβαια και παιδιά που μελετούν πρόθυμα τα μαθήματά τους, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα για τους γονείς.
Τι γίνεται όμως όταν το αγγελούδι μας αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί και νιώθουμε την υπομονή μας να εξαντλείται μη ξέροντας τι άλλο να δοκιμάσουμε;

Σχολικός εκφοβισμός

Σχολικός εκφοβισμός



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σχολικός εκφοβισμός συνιστά η διαρκής βία -σωματική ή ψυχολογική που διεξάγεται από ένα παιδί ή μία ομάδα παιδιών εναντίον κάποιου παιδιού το οποίο δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην παρούσα κατάσταση.

Απαγόρευσαν σε παιδιά να παίζουν στην πλατεία

παιδια, πλατεια, αποφαση, ομαδα







Από κάποιους χαρακτηρίστηκε αψυχολόγητη, από κάποιους άλλους απαράδεκτη. Ο λόγος για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σύρο να απαγορεύσουν το παιχνίδι σε παιδιά άνω των 5 ετών στην πλατεία Μιαούλη.

Διεθνής Αμνηστία: Ορόσημο το 2012 για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Τα «πραγματικά συνταρακτικά» γεγονότα του 2012 αποδείχθηκαν ορόσημο για τον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τους διαδηλωτές να έρχονται σε αντιπαράθεση με κυβερνήσεις, θέλοντας να δείξουν ότι η αλλαγή μπορεί γίνει πραγματικότητα, επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία στην ετήσια έκθεσή της.

Η σχέση πατέρα - κόρης





59277di02ww25zpSmall



Η πατρότητα αποτελεί την πληρέστερη αντρική εμπειρία στη ζωή, γιατί μέσα απ' αυτή ο άντρας ωριμάζει, νιώθει δυνατός, χρήσιμος και σημαντικός. Πολλοί είναι οι άντρες, που αισθάνονται, ότι είναι πιο εύκολο να μεγαλώσουν ένα γιο παρά μία κόρη...

Φυλετικές διακρίσεις στα παιδιά

Στενοχωρέθηκα πολύ προχθές..Πριν από λίγες μέρες συζητούσαμε με τον Ορέστη για το ποιά παιδάκια ήθελε να καλέσει στα γενέθλια του. Αν και σε αυτή την ηλικία οι φιλίες μόνο σταθερές δεν είναι και αλλάζουν κάθε εβδομάδα, προσπαθούσα να τον βοηθήσω λέγοντας του διάφορα ονόματα και τσεκάροντας αντιδράσεις:

Ψάχνουν για θησαυρούς στο Α.Π.Θ.

Με τέσσερις μήνες καθυστέρηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας η περίεργη υπόθεση που απασχόλησε τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορά στην εισβολή χρυσοθήρων σε έκταση η οποία ανήκει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι πιο όμορφες φωτογραφίες με ζώα την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με το msnbc.msn.com





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Οι πιο όμορφες φωτογραφίες με ζώα την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με το msnbc.msn.com
 
Σσσσσ ένα υπναρούδικο πάντα, Πεκίνο, 22 Μαϊου

23 Μαΐ 2012

Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ - Δείτε πίνακες για περιοχές και μόρια, του αιρετού Ζαχαρία Καψαλάκη




Ζαχαρίας Καψαλάκης Μεσαρά 22 Μαΐου 2012
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου
Email:
zkapsala@otenet.gr
 
2ο Ενημερωτικό Μαΐου 2012
(Ενημερωτικό 8ο έτους 2012)
 

10 παιδιά απ’ όλο τον κόσμο και τα υπνοδωμάτια τους [φωτο]


Ένα πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό αφιέρωμα από το βιβλίο «Where Children Sleep» του φωτογράφου James Mollison…

Ενημερώσεις στα σχολεία από το χαμόγελο του παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η παρουσία του «Χαμόγελου» στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Θέματα όπως η Σχολική Βία, ο Σχολικός Εκφοβισμός αλλά και η Παιδική Κακοποίηση βρέθηκαν να είναι στο επίκεντρο της ανησυχίας αλλά και του ενδιαφέροντος μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και φοιτητών και ακαδημαϊκών.

Πως αντιδράει το παιδί όταν αλλάζει σχολείο



Ο γιος μας πηγαίνει στην Β’ τάξη του Δημοτικού και λόγω οικονομικών δυσκολιών θα τον μεταφέρουμε από το ιδιωτικό σε δημόσιο σχολείο της γειτονιάς. Πώς μπορούμε να τον υποστηρίξουμε στην προσαρμογή αυτήν;
 
Της Μυρσίνης Κωστοπούλου

5 λάθη γονέων στη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών


Οι γονείς διαβάζουν, ενημερώνονται και προσπαθούν για να δώσουν, στο παιδί τους, τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας σωστή διατροφικής συμπεριφοράς.
Παρόλα αυτά, μπορεί να γίνουν κάποια λάθη από τους γονείς, επηρεάζοντας με λάθος τρόπο τη στάση των παιδιών τους απέναντι στο φαγητό.

Η βία είναι μεταδοτική!



Ο Πέτρος παραπέμφθηκε γιατί χτυπούσε τα παιδιά στο σχολείο, τη μικρότερή του αδερφή, ακόμα και τους γονείς του.  Από το ιστορικό με τη μαμά, φάνηκε ότι ο μπαμπάς, πιο συχνά, και η μαμά, λιγότερο συχνά, χρησιμοποιούσαν τη χειροδικία ως μέσω διαπαιδαγώγησης και συμμόρφωσης.

Στους δρόμους οι Ισπανοί δάσκαλοι

Διαμαρτυρήθηκαν για τις τεράστιες περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία





Διαμαρτυρήθηκαν για τις τεράστιες περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία
Σε απεργία προχώρησαν χθες οι εκπαιδευτικοί στην Ισπανία διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία.