14 Ιουλ 2012

Πώς θα ενισχύσετε τη δημιουργικότητα των παιδιών


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η δημιουργικότητα δεν σχετίζεται μόνο με την τέχνη ή την αρχιτεκτονική αλλά και με τον τρόπο που χρησιμοποιεί κάποιος το μυαλό του για να λύσει κάποιο πρόβλημα ή να βρει τον καλύτερο τρόπο για να ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση.

Ένα παιδί, δύο γλώσσες

Ένα παιδί, δύο γλώσσες


 


Η πολυγλωσσία και οι διάφοροι τομείς των πολλών πολιτισμών που παρουσιάζονται στην Ευρώπη τού σήμερα, αναμφίβολα επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.

Να αφήσω το παιδί μου να παίζει βιντεοπαιχνίδια;


Το ερώτημα ταλαιπωρεί εκατομμύρια γονείς, όμως σαφής απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα

Συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι ο αγώνας που είχαμε δώσει να κρατήσουμε τον γιο μου κατά το δυνατόν μακριά από υπολογιστές ήταν μάταιος, όταν τον άκουσα τις προάλλες να μου φωνάζει από το σαλόνι: "Μπαμπά γιατί δεν έχουμε ίντερνετ;". "Τι δεν έχουμε;" τον ρώτησα με ανάμικτα συναισθήματα απορίας και - ομολογώ- θαυμασμού. "Ιντερνετ! Σταμάτησε να παίζει το Boat Invasion", ήταν η απάντησή του.

Παιδί 7 ετών ποδοπατήθηκε από το άλογο

παιδι, αλογο, ποδοπατηθηκε, απιστευτο

Νέα τραγωδία με πρωταγωνιστή ένα 7χρονο παιδάκι..., αυτή τη φορά στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με το trikalavoice.το παιδάκι έπεσε από το άλογο και εν συνεχεία ποδοπατήθηκε από αυτό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Πώς να βάψετε με το παιδί σας τις πέτρες που μαζέψατε στην παραλία!


thriftyfun
Μια βόλτα στην παραλία με το παιδί σας είναι ό,τι πιο όμορφο! Μαζέψτε πέτρες και ζωγραφίστε πάνω τους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Αχαΐα: Πυροβόλησε παιδιά επειδή έπαιζαν μπουγέλο!




Δεν το χωράει ανθρώπου νους το περιστατικό που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στα Καμίνια Αχαίας. Κάτοικος της περιοχής, ενοχλημένος απο παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία της περιοχής άνοιξε πυρ εναντίον τους!

13 Ιουλ 2012

3 λάθη και 6 κινήσεις για να μάθει να μοιράζεται

«- Είναι δικό μου! – Όχι, δικό μου!»… Η κτητικότητά τους έχει γίνει καθημερινός πονοκέφαλος για σάς. Τι πρέπει να κάνετε, όμως, όταν το μικρό σας αρνείται να μοιραστεί το παιχνίδι του με το αδερφάκι ή το φίλο του;

Επί ποδός πολέμου οι δάσκαλοι για τις αξιολογήσεις

Επί ποδός πολέμου οι δάσκαλοι για τις αξιολογήσεις













Προειδοποίηση για δυναμικές κινητοποιήσεις απευθύνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τις τοποθετήσεις του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη Βουλή, για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Αιτήσεις αναπληρωτών έως 27-07-2012. Δείτε την εγκύκλιο.


Tο Yπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι α) έχουν προυπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30.06.2010

11 Ιουλ 2012

Η ανάπτυξη τερηδόνας στα δόντια των παιδιών




Η ανάπτυξη τερηδόνας στα δόντια συνδέεται εκτός των άλλων παραγόντων (ορμονικών, γενετικών, μικροβιακών) και με την τροφή. Πρώτος ο Αριστοτέλης παρατήρησε ότι όταν τρώει κανείς μαλακές και γλυκές τροφές προκαλεί ζημιά στα δόντια.

Βαποράκι ετών... 10!


Ως ενδιάμεσο διακινητή, στα ραντεβού αγοραπωλησίας με τους πελάτες, χρησιμοποιούσε τον 10χρονο γιο του ένας 32χρονος Αλβανός στα Ιωάννινα.

ΟΗΕ: Χιλιάδες παιδιά-στρατιώτες χρησιμοποιούνται από ένοπλες οργανώσεις

Περισσότερα από 11.000 παιδιά σε όλον τον κόσμο λυτρώθηκαν από την υποχρεωτική στράτευσή τους σε ένοπλες οργανώσεις, όμως εκατοντάδες χιλιάδες συνομήλικοι τους παραμένουν στο έλεος οπλαρχηγών όπως ο Τόμας Λουμπάνγκα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Δώστε χρόνο στο παιδί σας

Ίσως δεν είναι τυχαία, τελικά, η γενική παρατήρηση ότι τα πρωτότοκα παιδιά είναι τα…καμάρια της οικογένειας. Αν και όχι περισσότερο έξυπνα από τα δευτερότοκα, εντούτοις τα πρωτότοκα, συνήθως, έχουν καλύτερο σκορ στα τεστ ευφυΐας, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και δεν παρουσιάζουν τόσο συχνά παραβατική ή έστω ανάρμοστη συμπεριφορά.

Δημιουργικά παιχνίδια για να μην βαρεθεί καθόλου το παιδί μας στις διακοπές!



Τα σχολεία είναι κλειστά! Τα παιδιά μας έχουν πολύ χρόνο για παιχνίδι και αυτό είναι υπέροχο! Εάν είστε  από τους τυχερούς που έχουν φύγει για διακοπές μπορείτε να κάνετε πολύ συναρπαστικά πράγματα, κάθε μέρα.

Παιδί και παγωτό



Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η επιθυμία των παιδιών για παγωτό αυξάνεται. Αυτό το τόσο απολαυστικό και δροσερό γλυκό, συχνά, αποτελεί αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε παιδιά και γονείς.

Αντίστροφη μέτρηση για 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς - Μείωση του αριθμού προσλήψεων - 800 περίπου μόνιμοι στη Β/βάθμια και 250 στην Α/βάθμια





Την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών για τουλάχιστον 14.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (αριθμός περιορισμένος ήδη, καθώς πέρυσι είχαν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 22.000),

10 Ιουλ 2012

Μαθήματα e-learning στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) θα προσφέρει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (2012-13) το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε 15 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και επιστημονικά πεδία, στο πλαίσιο της δράσης για τη διά βίου μάθηση.

Η βία στα σχολεία, αντικείμενο ημερίδας στο Ευρωκοινοβούλιο


Την ανάγκη να στρέψει η κοινωνία την προσοχή της στο πολύ σοβαρό θέμα της ενδοσχολικής βίας, υπογραμμίζει ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν συμβολικά, στις Βρυξέλλες, 50 μαθητές και εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Να μην κλείσει η Φοιτητική Εστία της ΑΣΟΕΕ ζητούν οι φοιτητές


Αψηφώντας τον καύσωνα, ομάδα φοιτητών που διαμένουν στην Φοιτητική Εστία της ΑΣΟΕΕ, στην οδό Δροσοπούλου, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, καθώς, όπως λένε, μπαίνει λουκέτο στην Εστία.

Υπουργείο Παιδείας: Έχουν ζητηθεί 14.000 αναπληρωτές για τη νέα σχολική χρονιά



Εθιμοτυπική και «χωρίς ειδήσεις» ήταν η πρώτη συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων ΑΕΙ. Ο κ. Αρβανιτόπουλος άκουσε τις προτάσεις των πρυτάνεων

Σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών , των προσλήψεων αναπληρωτών και των αποσπάσεων στην Π.Ε., του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ




Μπράτης Δημήτρης
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ
d.mpratis@gmail.com
http://www.mpratis.gr
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884
fax: 2103246893
Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012
Σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών , των προσλήψεων αναπληρωτών και των αποσπάσεων στην Π.Ε.

9 Ιουλ 2012

Η παρουσία σκύλου στο σπίτι ενισχύει το παιδικό ανοσοποιητικό σύστημα



 

 

 

 

 

 

 

Η παρουσία σκύλου στο σπίτι ενισχύει το παιδικό ανοσοποιητικό σύστημα

Τα βρέφη που συμβιώνουν με οικόσιτους σκύλους εκδηλώνουν σπανιότερα ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος σε σύγκριση με εκείνα που ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια,

Το «ξύλο» συνδέεται με εμφάνιση ψυχικών διαταραχών

Το «ξύλο» συνδέεται με εμφάνιση ψυχικών διαταραχών


Τι μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί που το κακοποιούν οι γονείς του

Οι ενήλικες που είχαν «φάει ξύλο» ως παιδιά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν από ψυχικές νόσους,

Παιχνίδια που βοηθούν την γλωσσική ανάπτυξη!

















Συχνά οι γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας ρωτούν ποια παιχνίδια του εμπορίου να χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών τους.


8 Ιουλ 2012

Το παιδί που… τσιρίζει!








Η φύση των μικρών παιδιών τα «προστάζει» να εξερευνούν τις δυνατότητες αλλά και τις ικανότητές τους. Έτσι και οι… κραυγές είναι άλλος ένας τρόπος εξερεύνησης της επικοινωνίας!

Τα 10 πιο υπέροχα πειράματα φυσικής που έγιναν ποτέ!

Perierga.gr - Πειράματα φυσικής





Ο Robert P. Crease, μέλος του τμήματος φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook και ιστορικός στο Εθνικό Εργαστήριο του Brookhaven, είχε ζητήσει σε έναν αριθμό φυσικών επιστημόνων να κατονομάσουν τα πιο υπέροχα πειράματα όλων των εποχών.