6 Ιουν 2012

Γιατί κλαίνε τα παιδιά;












Σε ένα στάδιο ολυμπιακών διαστάσεων στην Pyongyang, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας  20.000 παιδιά υποδέχτηκαν τον ηγέτη της χώρας, Kim Jong-un με δάκρυα στα μάτια και έξαλλο ενθουσιασμό, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Ένωσης των Παιδιών.

Θα έχουν βιβλία τα παιδιά;














Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, απάντησε στο "τι θα γίνει με τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς".

Πως ξεπερνιέται ο θυμός;



stress_004















Αν θέλεις να ξεπεράσεις το θυμό, χρειάζεται να κατανοήσεις τι τον πυροδοτεί.
Αν κατακλύζεσαι από θυμό και χάνεις τον έλεγχο, θα πρέπει να διαχειριστείς το θυμό πριν σε κυριεύσει. Όταν επίκειται θυμός, μπορείς να αντιληφθείς τις αλλαγές στο σώμα σου: η αδρεναλίνη ξεχύνεται, οι παλάμες ιδρώνουν και η καρδιά χτυπάει γρήγορα.

Ποιό αντηλιακό να επιλέξω για το παιδί μου;




















Η χρήση των αντηλιακών (φωτοπροστατευτικών) προϊόντων αποτελεί μία από τις βασικότερες οδηγίες για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Κατά την επίσκεψή του ο καταναλωτής σε φαρμακεία ή σε καταστήματα καλλυντικών, έρχεται αντιμέτωπος με όρους και αριθμούς στις ετικέτες των καλλυντικών που συνήθως δεν κατανοεί,

Αυτοκτόνησε μαθήτρια στη Νέα Ερυθραία


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας μιας μαθήτριας 18 ετών, η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της το απόγευμα της Δευτέρας.

Ανθρώπινα μέλη εστάλησαν σε σχολεία του Βανκούβερ στον Καναδά


Πακέτα με ανθρώπινα μέλη εστάλησαν σε δύο σχολεία του Βανκούβερ. Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αποτελεί μέρος της υπόθεσης δολοφονίας και διαμελισμού ενός κινέζου φοιτητή που έχει συγκλονίσει τον Καναδά.

5 Ιουν 2012

Στη φάκα του ΣΔΟΕ γιατροί που εξέδιδαν πιστοποιητικά για σχολεία


Νέο σκάνδαλο φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Στερεάς με γιατρούς αυτή την φορά. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αξιοποιώντας καταγγελίες ανακάλυψαν πως τα πρωτάκια του δημοτικού αποτελούν φλέβα χρυσού για καρδιολόγους, οδοντιάτρους και οφθαλμίατρους.

Παιδική μνήμη: Ξεκινάει από τριών μηνών!


Αμέσως μετά την γέννηση, το μωρό αναγνωρίζει τη φωνή της μητέρας του. Ένα παιδί που θηλάζει αναγνωρίζει την μυρωδιά της μέσα σε μία εβδομάδα. Μέσα σε τρεις μήνες αναγνωρίζει πρόσωπα, αγαπημένα παιχνίδια, ήχους κλπ.

Κληρονομικότητα: Πόσο ρόλο παίζει στην ανάπτυξη του παιδιού


Η γονιμοποίηση ενός ωοκυττάρου από ένα σπερματοζωάριο σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς κατά την ενδομητρική περίοδο η γενετική κληρονομιά του μωρού μεταφέρεται μέσω των χρωματοσωμάτων που υπάρχουν στα κύτταρα αναπαραγωγής.

10 'πράσινες' συμβουλές για την παραλία



Οι αίθουσες εξαφανίστηκαν σε σχολείο στην Σουηδία!!!

σχολειο, σουηδια, aιθουσες, εξαφανιστηκαν

Σχεδιασμένο από το δημιουργικό γραφείο Rosan Bosch...
Ένα πρωτότυπο σχολείο άνοιξε στην Σουηδία, στο οποίο οι αίθουσες δεν χωρίζονται από τοίχους...

Άγχος αποχωρισμού: Συμπτώματα, συμβουλές

Άγχος αποχωρισμού: Συμπτώμτα, συμβουλές


Τι είναι το Άγχος Αποχωρισμού και ποια είναι τα συμπτώματα;
Γύρω στην ηλικία των 10 μηνών μπορεί να προσέξετε πως το παιδί σας γίνεται πιο ανήσυχο όταν βρίσκεται μακριά σας.

Το facebook στρέφεται στα άτομα κάτω των 13 ετών



Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του Facebook, όπως είναι ισχύουν τώρα, προκειμένου να ανοίξει κανείς λογαριασμό στην υπηρεσία πρέπει να είναι άνω των 13 ετών.

Πλεονεκτήματα του βιβλίου για το παιδί Τα στάδια της επαφής του παιδιού με το βιβλίο

Το βιβλίο αποτελεί το παράθυρο στη φαντασία
αλλά και τη σκέψη του παιδιού.











Το φορτωμένο πρόγραμμα του σχολείου και ο γρήγορος ρυθμός που επιβάλλει αυτό, συχνά στερούν από τα παιδιά τη χαρά που προσφέρει η ανάγνωση ενός παιδικού βιβλίου.

Το χαρισματικό παιδί στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον

 

 

 

Το εκπαιδευτικό σύστημα υστερεί να αξιοποιήσει και να ενισχύσει τα ιδιαίτερα ταλέντα του παιδιού.


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας στο άκουσμα της λέξης «Χαρισματικότητα»;

4 Ιουν 2012

30.000 παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο-Βίντεο



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΕΤ τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα καταπατούνται όλο και περισσότερο. Τραγικό παράδειγμα η εγκατάλειψη του σχολείου από 30.000 παιδια ετησίως. Δειτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Σχολείο-ντροπή στο Βόλο


Από τον Οκτώβριο έχει πέσει το ταβάνι στην είσοδο του 27ου Δημοτικού Σχολείου στις Αλυκές και ακόμα δεν έχει γίνει η παραμικρή αποκατάσταση. Τα 183 παιδάκια του σχολείου κάνουν μάθημα, κινδυνεύοντας κυριολεκτικά να πέσει το ταβάνι στο κεφάλι τους.

Μοναχοπαίδι… απολαύστε το παιδί σας και τα πλεονεκτήματά του!

«Μοναχοπαίδι είσαι;» - «Ναι, πού το κατάλαβες;» - «Πού το κατάλαβα ; Αφού φαίνεσαι κακομαθημένο!» .

Οι συνέπειες της κρίσης στη ζωή των μαθητών: έρευνα των εφήβων συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού




Αποτελέσματα της έρευνας των εφήβων συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού για τις συνέπειες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στη ζωή των μαθητών και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπισή τους.

20 δραστηριότητες για να περάσετε με το παιδί σας ένα αξέχαστο καλοκαίρι!



Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι συναρπαστικό! 20 δραστηριότητες για να περάσετε με το παιδί σας ένα αξέχαστο καλοκαίρι.Ξεκινάμε; 

Απλές συνήθειες που θα βοηθήσουν το παιδί σας να απολαμβάνει τις ώρες της αναγνώσης

Το άνοιγµα ενός βιβλίου είναι η αρχή
µιας περιπέτειας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Διαβάστε βιβλία µαζί µε τα παιδιά σας. Όχι µόνο θα τα βοηθήσει να βελτιώσουν τις αναγνωστικές τους ικανότητες αλλά είναι και µια σπουδαία ευκαιρία να περάσετε ευχάριστα µαζί. 

Πρέβεζα: Έκλεψαν από σχολείο τα καλώδια του αλεξικέραυνου!





Eχουν  ξεπερασει  πια  καθε  οριο  οι  κλεφτες,  που  αρπαζουν  οτι χαλκινο βρισκουν  μπροστα τους,  για  να  το  πουλησουν!

Τι είπε η Υπουργός Παιδείας για τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, του Παύλου Αντωνόπουλου








Την Παρασκευή 1η Ιουνίου το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με την υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας για τρέχοντα ζητήματα. Είναι γνωστό ότι δεν έχει τη δυνατότητα νομοθέτησης κι έτσι η συζήτηση είχε περισσότερο θεωρητικό χαρακτήρα.

3 Ιουν 2012

Βελτιώστε τη συμπεριφορά του παιδιού χωρίς φωνές



Μπορεί να βελτιωθεί η συμπεριφορά ενός παιδιού δίχως φωνές και γκρίνιες; Η ειδική σε θέματα γονιών Νοέλ Τζάνις-Νόρτον υποστηρίζει πως ναι – και έχει σύμμαχό της μία διασημότητα, την ηθοποιό Έλενα Μπόναμ Κάρτερ που ορκίζεται ότι οι συμβουλές της, της άλλαξαν τη ζωή.