15 Φεβ 2013

Τι είναι οι αστεροειδείς και τι οι μετεωρίτες;



















Οι Αστεροειδείς είναι μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο. Η συντριπτική πλειονότητα τους είναι συγκεντρωμένη σε δύο Ζώνες: στην Κύρια Ζώνη Αστεροειδών και στη Ζώνη Κάιπερ (Kuiper Belt). Οι αστεροειδείς θεωρούνται κατάλοιπα απ' το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος και υπολογίζεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια.

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Ετησίως περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ωστόσο σήμερα μόνο το 20% εξ αυτών ανά τον κόσμο μπορεί να επωφεληθεί από την προηγμένη ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Αυξήθηκαν τα παιδοψυχιατρικά περιστατικά λόγω κρίσης

Την ανησυχία του για την αύξηση των παιδοψυχιατρικών περιστατικών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

14 Φεβ 2013

Είναι μόλις 7 ετών και δημιουργεί λογισμικό για κινητά

Η Zora Ball μπορεί να είναι ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που είναι μόλις 7 ετών αλλά είναι ο νεότερος άνθρωπος που έχει δημιουργήσει application για κινητά. Μάλιστα, το παιχνίδι της μικρούλας Zora παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Bootstrap Expo του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Προσλήψεις 64 νηπιαγωγών ΕΑΕ, 54 δασκάλων ΕΑΕ και 252 δασκάλων από τον ενιαίο πίνακα











Πρόσληψη εξήντα τεσσάρων (64) αναπληρωτών νηπιαγωγών ΕΑΕ, πενήντα τεσσάρων (54) αναπληρωτών δασκάλων ΕΑΕ και διακοσίων πενήντα δύο (252) αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-2013

13 Φεβ 2013

11.058 οι άνεργοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.













«11.058 οι άνεργοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί»
            Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Παιδείας το σύνολο των υποψήφιων δασκάλων και νηπιαγωγών στους πίνακες αναπληρωτών για το σχ. έτος 2012-13 έχει ως εξής:

ΟΛΜΕ: 1.600 κενά στο μέσο της σχολικής περιόδου















Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος,

Βέλγιο: Μαθητής έφτασε ως την Ισπανία για να γλιτώσει την τιμωρία

Ένας μαθητής 12 ετών από το Βέλγιο κατάφερε να ταξιδέψει χωρίς ταυτότητα και χωρίς κάρτα επιβίβασης από το Βέλγιο στην Ισπανία, για να αποφύγει τις κυρώσεις για την κοπάνα που έκανε από το σχολείο του.

12 Φεβ 2013

Διαζύγιο; Και τώρα πώς θα το ανακοινώσετε στο παιδί σας;


Του ψυχολόγου Πάτροκλου Παπαδάκη
Η ανακοίνωση ενός διαζυγίου είναι μία πολύ δύσκολη και άβολη κατάσταση και για τους γονείς και για τα παιδιά. Συχνά οι γονείς το αναβάλουν γιατί δεν ξέρουν πώς να το πουν και πώς να διαχειριστούν τις αντιδράσεις των παιδιών. Αν και κάθε οικογένεια είναι διαφορετική υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.

"Κάθισε παιδί μου να διαβάσεις". Πώς θα πείσετε το παιδί να μελετήσει στο σπίτι



"Θα τα κάνω αργότερα", "δεν μας έβαλε τίποτα", "θα πάμε εκδρομή", "τα ξέρω".  Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες για να αποφύγει το παιδί να μελετήσει.  Υπάρχει τρόπος να τις ξεπεράσουμε;

Τα "όχι" των παιδιών



Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα για τους γονείς είναι όταν το παιδί λέει συνέχεια «όχι», ακόμα και στις πιο απλές εντολές.  Αυτές οι στιγμές μπορούν να εξελιχθούν σε διαμάχη και παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στο γονιό και το παιδί, καθώς ο γονιός προσπαθεί να πιέσει το παιδί να υπακούσει.