29 Μαρ 2012

Σοβαρά επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου - 3 φοιτητές αιμόφυρτοι από ομάδα κουκουλοφόρων

Εικόνες χάους στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου παρατηρεί κάποιος, η οποία από το βράδυ της Τετάρτης κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης, με κουκουλοφόρους και αντιεξουσιαστές να σπέρνουν τον πανικό.




Τα επεισόδια ξεκίνησαν την Τετάρτη όταν μία ομάδα αντιεξουσαστών έσπασαν το "τραπεζάκι" της νεολαίας του ΛΑΟΣ όπου είχαν το υλκό τους, έξω από τη Σχολή Μαθηματικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου.





Σήμερα το πρωί περί τις 10:30 μία ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη και κρατούσαν στα χέρια τους λοστούς, μπήκαν μέσα στο κτίριο και άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως όποιον φοιτητή έβρισκαν μπροστά τους.



Αποτέλεσμα ήταν τρεις φοιτητές να πέσουν στο έδαφος αιμόφυρτοι και μάλιστα ο ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με διάσειση, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της Πανεπιστημιούπολης όπου τους έκαναν ράμματα.



Μετά από αυτή τη χαοτική εικόνα, περίπου 200 άτομα φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα έκτροπα γύρω από την Πανεπιστημιούπολη.

Φυσικά η Αστυνομία σε όλο αυτό ήταν για άλλη μία φορά απούσα και παρά τις καταγγελίες ακόμα και νωρίς το απόγευμα που μια ομάδα ατόμων έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά της στο Μαθηματικό, η αστυνομία δεν παρέμβει.

Φοιτητές μιλώντας στο NewsIt έκαναν λόγο για προβοκάτσια εκείνων που επιθυμούν να ανοίξει και πάλι το θέμα για το άσυλο στα πανεπιστήμια και να θέσουν θέμα επέμβασης της αστυνομίας εντός των πανεπιστημίων.

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου