16 Ιουν 2012

Ένα πραγματικά πράσινο σχολείο στο Μπαλί!




Αν κάποια στιγμή στη ζωή σας είχατε ονειρευτεί ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν τοίχοι και  βρίσκεται μέσα στο δάσος, τότε μάλλον είχατε ονειρευτεί το Green School στο Μπαλί.

Πως να βοηθήσετε το παιδί που «βρέχει» το κρεβάτι


Γιατί βρέχει ακόμα το κρεβάτι του;
Η κόρη μας είναι 6 ετών και εδώ και λίγες εβδομάδες βρέχει τις νύχτες το κρεβάτι της. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό το σύμπτωμα και πώς μας προτείνετε να το αντιμετωπίσουμε;

Γυμναστική για παιδιά: Ιδανικά αθλήματα ανά ηλικία













Όλο και περισσότεροι γονείς αναγνωρίζουν την τεράστια σημασία της σωματικής άσκησης για τα παιδιά ακόμα και των πιο μικρών ηλικιών, ενώ όλοι οι παιδίατροι συμφωνούν πως με την έλλειψης αυτής τα παιδιά κινδυνεύουν για παιδική παχυσαρκία,

Η παιδική παχυσαρκία κάνει κακούς μαθητές

Χειρότερες οι επιδόσεις των παιδιών με αυξημένο βάρος σε μαθηματικά και άλλα μαθήματα







Χειρότερες οι επιδόσεις των παιδιών με αυξημένο βάρος σε μαθηματικά και άλλα μαθήματα...

Οδηγίες προφύλαξης των παιδιών για το καλοκαίρι



Διδάσκετε στα παιδιά το χιλιοειπωμένο; Αν είστε γονείς, και πάντως αν συνοδεύετε παιδιά σε διακοπές, απαιτείται να δείξετε υπομονή και να πείτε για χιλιοστή φορά τα αυτονόητα, ακόμη και αν η γλώσσα σας έχει μαλλιάσει…

Ναι, υπήρξαν προϊστορικά καρτούν! - ΒΙΝΤΕΟ

















Έρευνα του πανεπιστημίου της Τουλούζ δείχνει οτι οι καλλιτέχνες εκείνης της εποχής χρησιμοποιούσαν τεχνικές animation στις ζωγραφιές τους. Πριν από 30.000 χρόνια οι παλαιολιθικοί καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν τεχνικές animation στις ζωγραφιές τους

15 Ιουν 2012

Παιδιά και θερινές διακοπές

Αυτές οι γραμμές απευθύνονται σε όλους τους γονείς, κυρίως όμως τους νέους, που πρόσφατα έχουν άλλάξει οι ίδιοι τρόπο ζωής και προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Φωτογραφία που ΣΟΚΑΡΕΙ: Η Κίνα σκοτώνει τα παιδιά της


Την ανάγκασαν να κάνει έκτρωση. Της δολοφόνησαν εν ψυχρώ το σπλάχνο της. Και σα να μην έφτανε αυτό, της "πέταξαν" το άψυχο κορμάκι του δίπλα της. Απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν αν "τολμήσει" να ξαναμείνει έγκυος!

Δικαιολογητικά για το ταμείο ανεργίας. Όλη η πληροφόρηση





Ύψος επιδόματος ανεργίας: Μειωμένα κατά 22% θα είναι τελικά τα επιδόματα ανεργίας που θα καταβληθούν  στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ.

Αθλήματα: ποιό να επιλέξω για το παιδί μου;

Η χρονική στιγμή που ένα παιδί είναι έτοιμο για έναρξη αθλητικής δραστηριότητας, έχει σχέση με το αν έχει αναπτύξει τις κατάλληλες δεξιότητες, φυσικές, πνευματικές και κοινωνικές, που απαιτούνται  για το κάθε άθλημα.

13 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα όνειρα




Κατά τη ρωμαϊκή εποχή, τα όνειρα υποβάλλονταν στη Γερουσία προς ανάλυση και ερμηνεία. Θεωρούνταν ως μηνύματα από τους Θεούς. Οι ονειροκρίτες συνόδευαν ακόμα και στρατιωτικούς ηγέτες στις μάχες και τις εκστρατείες.

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εβδομάδα που πέρασε




Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με το msnbc.msn.com

Λιποθύμησε 8χρονος από την πείνα!

 

 

 

 

 

 

 

Νεο περιστατικο συγκλονιζει το Ηρακλειο με ενα 8χρονο αγορι, το οποιο λιποθυμησε, αφου ετρωγε για τρεις μερες βραστα μακαρονια! Γειτονες της οικογενειας, πηγαν τροφιμα, δινοντας μια ανασα στους γονεις και το αμοιρο παιδι!

13 Ιουν 2012

Πανελλαδικές: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις














Ανοδος στο πρώτο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημονικών και πτώση στην πλειονότητα των υπολοίπων επιστημονικών πεδίων εκτιμά ότι θα σημειωθεί ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ).

Μπαμπάδες μεγάλης ηλικίας κάνουν δώρο ζωής στα παιδιά τους!

Μπαμπάδες μεγάλης ηλικίας κάνουν δώρο ζωής στα παιδιά τους!
















Τα παιδιά που γεννιούνται από πατέρες μιας κάποιας ηλικίας παίρνουν ως δώρο τη γενετική προδιάθεση για μακροζωία. Το γεγονός οφείλεται σε αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο DNA των σπερματοζωάριων με την πάροδο του χρόνου, και οι οποίες κληροδοτούνται στην επόμενη γενιά.

Γνωρίζετε το σύνδρομο γονικής αποξένωσης ή αλλοτρίωσης;


Εκατοντάδες χιλιάδες τα αποξενωμένα παιδιά στην Ελλάδα
Το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης είναι φαινόμενο που παρατηρείται σε παιδιά τα οποία δεν επιθυμούν επαφή με κάποιον από τους δύο γονείς. Αυτό εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά χωρισμένων

Πώς να διαβάσετε ένα βιβλίο στο παιδί σας

pws-na-diavasete-ena-vivlio-sto-paidi-sas
















Ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος να διαβάζει ένας γονιός στο παιδί του ένα βιβλίο και πώς γίνεται η επιλογή ενός καλού βιβλίου;
-Δείξτε ευχαρίστηση και ενθουσιασμό καθώς διαβάζετε. Ποτέ μην κάνετε το διάβασμα να φαίνεται βαρετό.

Εφηβεία & αυτοκτονικές τάσεις
















Η περίοδος της εφηβείας είναι μια αρκετά πολύπλοκη και ευαίσθητη ηλικία κατα την οποια ο/η έφηβος νιώθει την ανάγκη να ανεξαρτοποιηθει απο την οικογένεια του, να την απο χωριστεί και να ταυτιστεί με αλλα “σύμβολα”, είτε καποια παρέα παιδιών, είτε κάποιον ηθοποιό ή τραγουδιστή κτλ.

Τα πρόωρα βρέφη αντιμετωπίζουν περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα;

Τα παιδιά που γεννιούνται σχετικά πρόωρα-μεταξύ της 32ης και 35ης εβδομάδας κύησης- έχουν 4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι τα 4 χρόνια τους σε σχέση με τα μη πρόωρα βρέφη.

Παιδική εργασία - Η μάστιγα και η υποκρισία όλων μας



 
 
 
Δείτε φωτογραφίες από μία επιδρομή των αρχών στο Δελχί κατά την οποία πήγαν σε τρεις βιοτεχνίες και βρήκαν μικρά παιδιά να δουλεύουν.

Διακοπές στο...σχολείο για μαθητές έως 12 ετών

Διακοπές στο...σχολείο για μαθητές έως 12 ετών





Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για υποστήριξη οικογενειών με δυσκολίες
Ανοιχτά και το καλοκαίρι θα μείνουν ορισμένα δημοτικά σχολεία του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, «Διακοπές στο Σχολείο»

12 Ιουν 2012

«Η Πόλη που θα ήθελα να ζω» μέσα από τα μάτια των παιδιών



Το 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Μαράσλειο) κατέκτησε το Βραβείο Ειδικού Σχολείου
«Η Πόλη που θα ήθελα να ζω» μέσα από τα μάτια των παιδιών
Ένα από τα έξι ομαδικά έργα ζωγραφικής και μικτής τεχνικής (φωτογραφία, κολλάζ, χρώμα) με τα οποία συμμετείχαν στον διαγωνισμό με θέμα «Η Πόλη που θα ήθελα να Ζω» οι μαθητές του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Μαράσλειο)

Ένα παραμύθι κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δημιουργήσει ένα υλικό ευαισθητοποίησης με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. 

Διατροφή παιδιού 3-5 ετών









Από την ηλικία των 3 ετών, τα παιδιά είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ότι το φαγητό ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας και ότι το γεύμα είναι μία ευχάριστη κοινωνική εμπειρία, και δεν συγχέουν πλέον το φαγητό με την αγάπη και το ενδιαφέρον της μητέρας τους.

Λιγότερο υγιή τα παιδιά των αστικών κέντρων

Λιγότερο υγιή τα παιδιά των αστικών κέντρων













Ανθεκτικά και υγιή τα παιδιά που βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένα σε όσα μας περιβάλλουν, από αυτά που μεγαλώνουν σε αστικά κέντρα με "αποστειρωμένες" μεθόδους ανατροφής.

Ήρθαν από την Αυστραλία για να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό που διδάσκονται στο σχολείο



















Σαράντα έξι Αυστραλούς μαθητές και καθηγητές του Ελληνο-Aυστραλιανού Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνα από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας υποδέχθηκε η Πρέσβης της Αυστραλίας κα Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ στην πρεσβευτική κατοικία

Σαν σήμερα δολοφονείται στο Βελιγράδι ο Ρήγας Φεραίος






Ρήγας Βελεστινλής
Πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ο Αντώνιος Κυριαζής ή Κυρίτζης -όπως ήταν το πραγματικό όνομά του- γεννήθηκε το 1757 στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Ο ίδιος προτίμησε να χρησιμοποιεί ως επώνυμο αυτό της γενέτειράς του,

11 Ιουν 2012

Τραυλισμός στα παιδιά. Πότε ανησυχώ; Διάγνωση και θεραπεία.

Τραυλισμός στα παιδιά. Πότε ανησυχώ; Διάγνωση και θεραπεία.





Ο Μωϋσής, ο Δημοσθένης, ο Αριστοτέλης ήταν σπουδαίοι άντρες που τραύλιζαν, όταν μιλούσαν.

Τι είναι ο τραυλισμός;
Ένα από τα σημαντικότερα βήματα διάγνωσης του τραυλισμού είναι ο καθορισμός του τι ακριβώς είναι διαταραχή της ροής της ομιλίας.

Τι είναι η λογοθεραπεία και οι πιο συχνές ερωτήσεις γονέων

Η Λογοθεραπεία, πλέον πολύ διαδεδομένη στις μέρες μας, είναι ο επιστημονικός κλάδος (παραϊατρικός) που ασχολείται με την παθολογία του προφορικού και γραπτού λόγου. Ασχολείται με τις διαταραχές επικοινωνίας , ομιλίας, φωνής, λόγου, μάσησης και κατάποσης

Αυτισμός: Αίτια -οι τελευταίες εξελίξεις

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν πως οι γενετικοί παράγοντες είναι αυτοί που παίζουν το κυρίαρχο ρόλο στην εμφάνιση του αυτισμού.

“…μερικές φορές, σκέφτομαι πως οι γάτες έχουν Άσπεργκερ. Όπως εγώ, είναι πολύ έξυπνες. Και απλά μερικές φορές χρειάζονται να μείνουν μόνες…”
Jodi Picoult (συγγραφέας)

Δικαιώθηκε ο Αϊνστάιν


Κατερρίφθη ο «αιρετικός» ισχυρισμός ότι το υποατομικό σωματίδιο νετρίνο είναι οριακά ταχύτερο από το φως, καθώς Ευρωπαίοι επιστήμονες παραδέχονται τους λανθασμένους υπολογισμούς τους και επικροτούν τη θεωρία του Αϊνστάιν.

Αντιγράφουν χωρίς… τύψεις σχεδόν όλοι οι Έλληνες φοιτητές


Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της αντιγραφής στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού οι μαθητές και οι φοιτητές, σχεδόν στο σύνολό τους, έχουν επιλέξει τουλάχιστον μία φορά αυτόν τον… μη παραδοσιακό τρόπο

Αρχαία ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας


Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

«Στο σφυρί» ανέκδοτες ιδιόχειρες επιστολές του Ι. Καποδίστρια


Μεγάλος αριθμός ιδιόχειρων επιστολών του Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια αναμένεται να δημοπρατηθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου από γνωστό ελληνικό οίκο.

Καθορισμός περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων- Παραμεθόριων περιοχών








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

10 Ιουν 2012

"Έφυγε" η Ζωρζ Σαρρή

Πέθανε η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή
















Σε ηλικία 87 ετών πέθανε το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουνίου, η διακεκριμένη ηθοποιός και συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή.  Γεννημένη το 1925 από Μικρασιάτη πατέρα και Γαλλίδα μητέρα, η Σαρρή άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στη δραματική σχολή του Δ. Ροντήρη με αρχικό στόχο την ενασχόλησή της με την ηθοποιία.