30 Μαρ 2012

Kάντε το παιδί σας να αγαπήσει τα λαχανικά!

 
Οι Έλληνες κατάφεραν να καταλάβουν την Τροία χρησιμοποιώντας τον Δούρειο Ίππο. Εσείς μπορείτε να… αλώσετε το... στοματάκι του παιδιού σας με παρόμοιο τρόπο, κρύβοντας τα λαχανικά μέσα στο φαγητό του!

Όπως και σε πολλά πράγματα στη ζωή υπάρχουν δύο τρόποι, ο σωστός και ο λάθος! Συνήθως τα λαχανικά του παιδιού κρύβονται σε μια μπουκιά από ψωμί ή πατάτες τηγανητές. Άλλες πάλι φορές η μπουκιά είναι ένα κομμάτι κρέας με μπόλικη σάλτσα και λίγα λαχανικά.


Και από μέγεθος μπουκιάς άλλο τίποτα! Πολλές φορές το παιδί πρέπει να ανοίξει τελείως το στόμα του για να χωρέσει η τροφή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η απεγνωσμένη προσπάθεια να μην αντιληφθεί το λαχανικό, κάνει τους γονείς να σπρώχνουν βαθιά την μπουκιά μέσα στο στόμα.

Δεν έχει νόημα να φορτώνετε ένα παιδί με περισσότερα λιπαρά ή κρέας ή απλούς υδατάνθρακες μόνο και μόνο για να φάει αθροιστικά 3-4 πιρουνιές λαχανικών. Προτιμήστε συνταγές με πλούσια γεύση, πολλά υλικά και αρκετή ποσότητα λαχανικών. Μια καλή και πλούσια κοτοσαλάτα με πολλά ωμά ή και μαγειρεμένα λαχανικά ή μια πίτα σπιτική με τυρί που στη γέμισή της κρύβει πολλά ψιλοκομμένα λαχανικά είναι κάτι στο οποίο δύσκολα μπορεί να αντισταθεί ένα παιδί.

Το κοτόπουλό σας αντί να το κάνετε μονότονα ψητό με πατάτες (εύκολη λύση), δοκιμάστε να το μαγειρέψετε με λαχανικά προσθέτοντας κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά που γλυκίζουν και γίνονται πιο ευχάριστες στο στόμα του παιδιού. Δοκιμάστε να ζυμώσετε τον κιμά για τα μπιφτέκια με αλεσμένα λαχανικά όπως το κολοκύθι, το μανιτάρι, οι πιπεριές. Φτιάξτε την πίτσα με λιγότερα αλλαντικά και πιο πολλά διαφορετικά είδη λαχανικών. Ακόμα και η μακαρονάδα με κιμά μπορεί να αντικατασταθεί με υπέροχες συνταγές ζυμαρικών μαγειρεμένων με πολλά διαφορετικά λαχανικά ή συνοδευόμενα με σάλτσες που ξεχειλίζουν από λαχανικά, γεύση και χρώμα!

Πηγή: diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου