7 Απρ 2012

«Η επιστήμη… της Λαμπρής»


Φως στα έθιμα του Πάσχα ρίχνει το Ίδρυμα Ευγενίδου σε ειδική έκθεση
«Η επιστήμη… της Λαμπρής»




Πώς φωτίζουν τα κεριά; Πώς μπορούμε να δυναμώσουμε τη φλόγα τους με την βοήθεια της χημείας;

Υπάρχουν αυγά που δεν σπάνε και αυγά που πετάνε; Ποια είναι τα μυστικά των πυροτεχνημάτων; Την επιστήμη που βρίσκεται πίσω από πολλά από τα έθιμα του Πάσχα θα διερευνήσουν οι συμμετέχοντες στα πειράματα και στο διαδραστικό εργαστήρι

Αναμένεται επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη

Τα διαθέσιμα επιδημιολογικά και γενετικά δεδομένα «επιβεβαιώνουν ότι μια επιδημία ιλαράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη» προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ζητά πιστή τήρηση των προγραμμάτων εμβολιασμού. Η κατάσταση δείχνει να θέτει εν αμφιβόλω το στόχο που έχουν θέσει πέντε από τις έξι γεωγραφικές περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται ο ΠΟΥ, ανάμεσά τους και η Ευρώπη, να μειωθούν κατά τουλάχιστον 95% τα κρούσματα ιλαράς μέχρι το 2015.

«Άνοιγμα» ελληνικών ΑΕΙ στο εξωτερικό

 
Δυναμικό άνοιγμα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού πραγματοποιούν ελληνικά ΑΕΙ, με ανταλλαγές φοιτητών, καθηγητών και ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται συνεργασίες με ανώτατα ιδρύματα της Κίνας στις οποίες προχώρησαν τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς.