17 Σεπ 2012

"Παρατηρητήριο" στα σχολεία


Τη δημιουργία παρατηρητηρίου για την ενδοσχολική βία προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος συναντήθηκε με διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής, τον αναπληρωτή περιφερειάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Καλαμαριάς.

Δημόσια ελληνόφωνα σχολεία θέλουν οι Πομάκοι στα χωριά τους


 



Την ώρα που οι «τουρκόφρονες» της μειονότητας στην Θράκη, πιέζουν για λειτουργία μειονοτικών τουρκόφωνων νηπιαγωγείων, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να «κωφεύει» στο αίτημα κατοίκων της ορεινής Ξάνθης, να λειτουργήσουν και δημόσια ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα χωριά τους.

Η επιβολή απαγόρευσης εγγράφει το παιδί στην κοινωνική ζωή


Συνέντευξη της ψυχαναλύτριας Κλοντ Μπουκοβζά στη Ροζαλίνα Ντότσεβα

Η Γαλλίδα ψυχαναλύτρια Κλοντ Μπουκοβζά.
Μετάφραση: Μιχάλης Σιάτης, Κλινικός και Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, MSc
Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (17-21/09) τα «Ψυχο-γραφήματα» δημοσιεύουν μια επίκαιρη συνέντευξη της διακεκριμένης ψυχαναλύτριας Κλοντ Μπουκοβζά στη Ροζαλίνα Ντότσεβα.

Υπουργός Παιδείας: Ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μέσα στον οκτώβριο Π.Δ. για την αξιολόγηση




Μιλώντας  στη Βουλή (14/9/2012) ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: "Όσον αφορά τώρα τις αλλαγές στην παιδεία: Έχουμε εξαγγείλει την αξιολόγηση, η οποία ήδη είναι σε διαδικασία.

16 Σεπ 2012

Από τα συσσίτια στην τάξη με τα iPad


Τα χρόνια προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται
Από τα συσσίτια στην τάξη με τα iPad
Το 19ο Γυμνάσιο Αθηνών, ένα σχολείο με μαθητές κατά τα 3/4 από οικογένειες οικονομικών μεταναστών. Η μία από τις δύο αυλές του βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια πάνω από ένα βενζινάδικο

Χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στο σχολείο


Το Υπουργείο Παιδείας υπενθύμισε την απαγόρευση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών στο σχολείο με την ακόλουθη εγκύκλιο:
ΘΕΜΑ: «Χρήση ηλεκτρονικών συσκευών»

ΟΛΜΕ: Συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη πανελλαδική απεργία (26/9) που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ




Τη συμμετοχη των εκπαιδευτικων στην 24ωρη πανελλαδικη απεργια που εχουν εξαγγειλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τις 26 Σεπτεμβριου αποφασισε το διοικητικο συμβουλιο της ΟΛΜΕ που προαναγγελει και νεες κινητοποιησεις.

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ