21 Απρ 2012

Κύπρος: Πάνω από 4.700 μαθητές πήγαν σε ψυχολόγο το 2011


Σχεδόν εφτά στις δέκα περιπτώσεις (69%) αφορούν αγόρια και μόλις 31% κορίτσια (φωτ. αρχείου).
Σχεδόν εφτά στις δέκα περιπτώσεις (69%) αφορούν αγόρια και μόλις 31% κορίτσια (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Στη διάρκεια του περασμένου έτους κάποιοι μαθητές έχασαν γονιό ή αδελφό. Έζησαν μέσα σε διαταραγμένο κλίμα, υπέστησαν κακοποίηση, είδαν μέλη της οικογένειάς τους να μπαίνουν σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή να αρρωσταίνουν.

Ο εγκέφαλος «φρενάρει» μετά τα 27 χρόνια μας


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, οι πνευματικές ικανότητες του ανθρώπου φτάνουν στο μέγιστο στην ηλικία των 22 ετών, ενώ μετά τα 37 χάνεται σταδιακά η ικανότητα της μνήμης. Αντίθετα, 5 χρόνια αργότερα, στην ηλικία των 27 η ταχύτητα της σκέψης αρχίζει να μειώνεται.

Facebook και playstation προκαλούν προβλήματα υγείας

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Βritish Journal of Dermatology το Facebook και το ΡlayStation δημιουργούν παρενέργειες στα παιδιά, δηλαδή η συνεχής ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να προκαλέσει ακόμη και δερματικές παθήσεις.

Σύλληψη 24χρονου για βιασμό ανηλίκου

Συνελήφθη σήμερα στην εθνική οδό Κρυσταλλοπηγής - Φλώρινας ένας 24χρονος αλλοδαπός, για βιασμό ανηλίκου.

Τα ΤΕΙ προειδοποιούν ότι θα κλείσουν



"Λουκέτο" δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να βάλουν στα Ιδρύματά τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των ΤΕΙ επαναλαμβάνουν στην επιστολή τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεπεία της οικονομικής δυσπραγίας, και τονίζουν, ότι εάν δεν εγκριθούν οι προϋπολογισμοί του 2012 με την απεμπλοκή τους από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης που ορίζει ο νέος Νόμος Πλαίσιο "είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος εκτός των φοιτητικών αντιδράσεων, να καταλήξουμε σε μία εκ των πραγμάτων αναστολή λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας".

Αποτελέσματα έρευνας σε 676 σχολεία για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές

Αποτελέσματα έρευνας σε 676 σχολεία  για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές



Η έρευνα  υλοποιήθηκε από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία και με την υποστήριξη του ΟΚΑΝΑ και των Κέντρων Πρόληψης ΟΚΑΝΑ/ Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιέλαβε 676 σχολικές μονάδες και συνολικά 37.000 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 13-19 ετών. Η συλλογή των στοιχείων έγινε με
τη χρήση ανώνυμου, αυτοσυμπληρούμενου ερωτηματολογίου που χορηγήθηκε μέσα στην τάξη, χωρίς την παρουσία εκπαιδευτικού.

Ένα σχολείο-πρότυπο για παιδιά με αυτισμό

σχολειο, περισσοτερους, δασκαλους, μαθητες

« Το σχολείο που έχει περισσότερους δασκάλους από μαθητές »
Ένα σχολείο-πρότυπο για παιδιά με αυτισμό βρίσκεται στο New jersey των Ηνωμένων Πολιτειών.



Στο Κέντρο Αναπτυξιακής Μάθησης στο Warren του New jersey,
250 αυτιστικά παιδιά, φοιτούν σε αυτό το σχολείο όπου η αναλογία μαθητής/δάσκαλος είναι 1/1,5. Σύμφωνα με το BBC το New Jersey έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτιστικών παιδιών, στις ΗΠΑ.

Το υπ. Παιδείας παρήγγειλε μελέτη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στελεχών των Πειραματικών Σχολείων

Το υπ. Παιδείας παρήγγειλε μελέτη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στελεχών των Πειραματικών Σχολείων -ΜΟΝΟ ΣΤΟ ESOS












Η μελέτη που παρήγγειλε το υπουργείο Παιδείας θα διερευνήσει, θα απογράψει και θα αναλύσει συγκριτικά τη σχετική διεθνή εμπειρία για τα ζητήματα που αφορούν :

(α) την επιλογή και την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ),
(β) το σύστημα εισαγωγής μαθητών στα ΠΠ Λύκεια,

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: «Τσιμεντώνουν» οικόπεδο για σχολείο!

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: «Τσιμεντώνουν» οικόπεδο για σχολείο!

Κάθε Δήμαρχος θέλει να έχει ένα σπουδαίο επιχειρηματία στην πόλη του και όπως φαίνεται αυτό ισχύει και στο Μαρούσι. Εν αρχή ην ο κ. Τζανίκος, που παραχώρησε επί της 16χρονης πορείας του δημοτικά έργα στην Μπάμπης Βωβός Κατασκευαστική (πολλοί ισχυρίζονται, ότι αυτό έγινε με απευθείας ανάθεση αμφισβητώντας την εγκυρότητα των διαγωνισμών και διατεινόμενοι τη συγγένεια του κ. Βωβού με τον κ. Τζανίκο), τώρα επί κυρίου Πατούλη ποιος;

Πίνακας με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΠΕ γενικής και ειδικής αγωγής (ανά ειδικότητα), μέχρι και 21-3-2012 , σχ.έτος 2011-2012, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη



Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Σας κοινοποιώ πίνακα από τον οποίο προκύπτει ο ακριβής αριθμός των αναπληρωτών, ανά ειδικότητα, που έχουν προσληφθεί μέχρι και 21-3-2012 (με πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ -πλήρους και μειωμένου ωραρίου-), στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2011-2012.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η επιτροπή για το νόμο-πλαίσιο





Την εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια θα συζητήσουν την προσεχή Δευτέρα τα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι δυσλειτουργίες του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας και να προταθούν λύσεις.