28 Απρ 2012

Η γλωσσομάθεια καθυστερεί την Αλτσχάιμερ

Η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας έχει ευεργετικές επιδράσεις σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη λειτουργία της μνήμης. Συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι το να μαθαίνει κανείς μια γλώσσα διαφορετική από τη μητρική του, καθυστερεί τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Πως βρίσκουν τον δρόμο τους τα περιστέρια

Τα περιστέρια ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια ενός είδους εσωτερικού συστήματος GPS στον εγκέφαλό τους, το οποίο τους επιτρέπει να αντιλαμβάνονται τα γήινα μαγνητικά πεδία και να προσανατολίζονται ανάλογα. Αυτό πιθανότατα εξηγεί γιατί τα έχουν καταφέρει τόσο καλά ως…ταχυδρόμοι.

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι από την αντικατάσταση του βιβλίου Ιστορίας


«Βρυκολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» αναφέρει με πρωτοσέλιδο «χτύπημα» η τουρκική εφημερίδα Milliyet , μετά τα δημοσιεύματα περί κατάργησης του αμφιλεγόμενου βιβλίου Ιστορίας της έκτης Δημοτικού στα ελληνικά σχολεία.

Γρεβενά: Τηλεσκόπιο με καθαρή θέα από το 2014

Πεντακάθαρη θέα προς τα αστέρια και το διάστημα εκτιμάται ότι θα έχουν από το 2014 οι επιστήμονες που θα παρατηρούν το σύμπαν από το ερευνητικό τηλεσκόπιο με διάμετρο ένα μέτρο και σαράντα εκατοστά, το οποίο θα τοποθετηθεί στο αστεροσκοπείο του Όρλιακα.

Το τραύλισμα οφείλεται σε γονίδια;

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το τραύλισμα είναι εξίσου πιθανό να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, κάτι που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο του γιατί μερικά παιδιά, κυρίως αγόρια, αρχίζουν να τραυλίζουν στα πρώτα χρόνια της ζωής τους,

Μίνι οχήματα υδρογόνου από έλληνες μαθητές



Ελληνες μαθητές και φοιτητές συναγωνίστηκαν με Βούλγαρους ομόλογους τους και κατάφεραν να αποδείξουν ότι το υδρογόνο είναι το καύσιμο του μέλλοντος.
Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ανατόλια, Μάνος Περδικάκης και Γιώργος Πετκάκης, κατέλαβαν την πρώτη θέση

Εισαγγελέας στον Πειραιά για δυσλεκτικούς μαθητές με ψευδή δικαιολογητικά

 Εισαγγελέας στον Πειραιά για δυσλεκτικούς  μαθητές με ψευδή δικαιολογητικά




 











 Δύο περιπτώσεις μαθητών οι οποίοι φέρεται να προσκόμισαν στο σχολείο τους ψευδή δικαιολογητικά για να δώσουν πανελλαδικές με το ειδικό σύστημα (προφορικές εξετάσεις) στάλθηκαν στον εισαγγελέα, ύστερα από έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά.

Βρετανία: Μαθητές υποσιτίζονται λόγω κρίσης


Βρετανία: Μαθητές υποσιτίζονται λόγω κρίσης




















Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει, με έρευνά της, μια οργάνωση στην Βρετανία σχετικά με τις συνθήκες διατροφής -αλλά και τη φτώχεια- των μαθητών των σχολείων στη χώρα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Prince's Trust έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις συνθήκες υπό τις οποίες προσέρχονται στο σχολείο και κάνουν μάθημα πολλά παιδιά και έφηβοι.

Καπνιστής ο ένας στους πέντε μαθητές

KAPNISMA_533_355-300x199







Θα περίμενε κανείς τα ποσοστά να πέφτουν ωστόσο όσο το κράτος δεν τηρεί ούτε τους νόμους που φτιάχνει και ξανα-φτιάχνει τα αποτελέσματα στη νέα γενιά είναι τα ίδια με αυτά του παρελθόντος

27 Απρ 2012

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης από τη μονοπρόσωπη ΕΠΕ INTRAWAY …


Ζαχαρίας Καψαλάκης                                                                   Μεσαρά  23 Απριλίου 2012
Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Ηρακλείου
Email:  zkapsala@otenet.gr

4ο Ενημερωτικό Απριλίου 2012
(Ενημερωτικό 6ο  έτους 2012)
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Θέμα : Απίστευτο και όμως αληθινό…

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
από τη μονοπρόσωπη ΕΠΕ INTRAWAY …

 Ποιος Σεπτέμβρης; Η αξιολόγηση έφτασε... Πρώτα θύματα της οι συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης!

Ταλαιπωρία για τους μαθητές της Ύδρας- υψηλά ποσοστά δυσλεξίας

Αγανάκτηση στους κατοίκους της Ύδρας έχει προκαλέσει η κατάργηση του τοπικού εξεταστικού κέντρου για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από το νησί προκειμένου να εξεταστούν.

H Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο αποτίει σήμερα, Παρασκευή, η Google. Στο σημερινό της doodle, ο διαδικτυακός κολοσσός τιμά τα 77 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935 και σήμερα θα γιόρταζε τα γενέθλιά του, εφόσον δεν είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο πριν από λίγους μήνες (24 Ιανουαρίου του 2012).

Πωλήθηκε το χρυσό Μακεδονικό στεφάνι από φύλλα μυρτιάς για 181.000 στερλίνες

Πωλήθηκε το χρυσό Μακεδονικό στεφάνι από φύλλα μυρτιάς για 181.000 στερλίνες
Έναντι 181.000 στερλινών πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις το αρχαίο Μακεδονικό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς.
Παρ΄ ότι η προέλευσή του έχει πολλά σκοτεινά σημεία ουδείς εξέφρασε αντιρρήσεις για την πώλησή του

Μέχρι το 2013 ο Παρθενώνας θα έχει αποκατασταθεί πλήρως

Νικόλαος Μπαλάνος, αποκατάσταση, Παρθενώνας, Ακρόπολη, Προπύλαια, αρχαιότητες, Ν
Τον επόμενο χρόνο θα ολοκληρωθεί το δραστικό «λίφτινγκ» του Παρθενώνα από τους αρχαιολόγους, ανακοίνωσε η Μαίρη Ιωαννίδου, μέχρι πρότινος διευθύντρια της Υπηρεσίας Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ).

Βραβείο στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

Τη δεύτερη θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τεχνολογίας πήρε το 3ο Λύκειο Μυτιλήν
To δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος απέσπασαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου  Μυτιλήνης για το δορυφόρο που δημιούργησαν και κατάφερε να βρεθεί ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος της Γης και να απεικονίσει, τρισδιάστατα, τις λήψεις που έκανε.

Απάνθρωπες συνθήκες μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες

Απάνθρωπες συνθήκες μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες
Καταγγελίες των γονέων έγιναν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής,την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες μεταφοράς των  μαθητών με ειδικές ανάγκες από την ανατολική Αττική προς το Γυμνάσιο- Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής

Σοκ – 25χρονος διακινούσε βίντεο με κακοποίηση μικρών παιδιών και βρεφών

παιδική πορνογραφία, κακοποίηση βρεφών, συλλήψεις, αστυνομία, παιδική πορνογραφί
Αντιμέτωποι με την απόλυτη φρίκη βρέθηκαν οι αστυνομικοί όταν βρήκαν στα σπίτια τριών καταζητούμενων για παιδική πορνογραφία ταινίες στις οποίες μικρά παιδιά και βρέφη έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Έρευνα για την χρήση Facebook από παιδιά





Αποθαρρυντικά θα χαρακτήριζε κανείς τα στοιχεία που αφορούν τη χρήση του Facebook από παιδιά. Το ελάχιστο όριο ηλικίας που θέτει το Facebook είναι 13 έτη, αλλά αυτό δεν δείχνει να τηρείται καθώς το 38% των παιδιών που χρησιμοποιούν το facebook είναι κάτω των 13 ετών.

Έρευνα: Το 50% των παιδιών στην Ελλάδα έχει προβλημα βάρους





Ένα στα δύο παιδιά στην Ελλάδα έχει πρόβλημα βάρους, σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περίπου το 20% των παιδιών στην Ελλάδα ηλικίας 10-12 ετών είναι παχύσαρκα ενώ το 30% είναι υπέρβαρα.

Χωρίς σχολείο και χωρίς τρόφιμα – 7 μέρες αποκλεισμένοι στον Άι-Στράτη !!


Αποκλεισμένοι είναι την τελευταία εβδομάδα οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου, καθώς το νησί βρίσκεται εφτα μέρες τώρα χωρίς συγκοινωνία. Τα σχολεία δεν άνοιξαν μετά το Πάσχα, αφού δάσκαλοι και καθηγητές δεν μπορούν να πάνε στο νησί, οι ψαράδες δεν μπορούν να διαθέσουν τα αλιεύματά τους, τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν, όπως και η υπομονή των κατοίκων.

Εφάπαξ; Άντε γεια… Έδωσαν εντολή να κουρευτεί την επόμενη των εκλογών!

thumb 














Η προθεσμία είναι σαφής και τέθηκε με επείγουσα επιστο­λή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Μέχρι τις 8 Μαΐου –δηλαδή τη μεθεπομένη των εκλογών – οι διοικήσεις των ταμείων θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα «κουρέψουν» (και πάλι) τα εφάπαξ των ασφαλισμένων,

Έλληνες Έφηβοι: Aδιάβαστοι στο σεξ

NewsBay18 Έλληνες Έφηβοι: Aδιάβαστοι στο σεξ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στην εποχή µας, η έναρξη ολοκληρωµένων σεξουαλικών επαφών κατά την εφηβεία παρουσιάζει συνεχή αύξηση. Για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους αρµόδιους για τη δηµόσια υγεία, το θέµα προκαλεί ανησυχίες, δεδοµένου ότι, η πρόωρη έναρξη της ολοκληρωµένης σεξουαλικής ζωής,

Παιδική υπνοβασία: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε!

7b530e781143f48ee1da961968dfb1331 Παιδική υπνοβασία: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε!  
H υπνοβασία είναι μια διαταραχή του ύπνου. Ανήκει στην κατηγορία των παραϋπνιών, φαινομένων που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, σε αντίθεση με τις δυσυπνίες, οι οποίες αφορούν προβλήματα που σχετίζονται με την έναρξη και τη διατήρηση του ύπνου.

26 Απρ 2012

Προς φάρμακα για τον αυτισμό

 Προς φάρμακα για τον αυτισμό

  • 0


Πρώιμα ενθαρρυντικά αποτελέσματα πειραματικής ουσίας σε ποντίκια
Πρώιμα αποτελέσματα πειραμάτων σε ποντίκια ενός πειραματικού φαρμάκου δημιουργούν ελπίδες (αν και μακρινές) για την ανάπτυξη θεραπειών ενάντια στον αυτισμό

Βίντεο-σοκ!Δείτε πως και πόσο γρήγορα έφθασε η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ στην Ελλάδα!





Όποιος πιστεύει ότι η χώρα μας ήταν σχετικά ασφαλής από το ραδιενεργό νέφος, λόγω απόστασης, από την έκρηξη στο Τσερνομπίλ, πλανάται. Η χώρα μας δέχτηκε ποσότητες ραδιενέργειας η οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις στην κλίμακα μέτρησης, άγγιζαν και το κόκκινο.

Τρία μωρά βρέθηκαν νεκρά σε υπόγειο και γκαράζ!




Η 40χρονη μητέρα τους υποστηρίζει πως τα βρέφη ήταν θνησιγενή.
Συγκλονίζει τη Γερμανία η υπόθεση με τα τρία βρέφη που βρέθηκαν νεκρά σε υπόγειο και χώρο στάθμευσης.

Παιδιά που δεν θα παθαίνουν καρκίνο, θα γεννιούνται σύντομα














  Η επιστήμη και η ιατρική κάνει θαύματα. Ίσως το μεγαλύτερο που θα μπορέσει να κάνει, θα είναι να καταφέρει να γεννιούνται υγιή παιδιά, απαλλαγμένα από την πιθανότητα να πάθουν καρκίνο. Και αυτό χάρη στις εξελίξεις της γενετικής.

Ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο με... τηλεσκόπιο!



















Ανακάλυψαν γαλαξίες... εδώ κοντά. Απέχει μόλις...12,72 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη και, όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες επιστήμονες που ανακάλυψαν το σμήνος γαλαξιών, είναι το πιο μακρινό, στον χώρο και τον χρόνο, που έχει ποτέ ανακαλυφθεί.

Για αδυναμία λειτουργίας των σχολείων προειδοποιεί η ΔΟΕ

Τον κίνδυνο για τη λειτουργία των σχολείων, αφού δεν έχει αποσταλεί ακόμη η δεύτερη δόση προς τους δήμους, ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδά τους, επισημαίνει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών από τον οποίο ζητά να σταλούν τα σχετικά κονδύλια άμεσα.

Απόφαση-σταθμός για τις υπαλλήλους του Δημοσίου

Tη ρητή εξαίρεση των αναρρωτικών αδειών που σχετίζονται με κύηση και λοχεία από τις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες» πρότεινε προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης o Συνήγορος του Πολίτη.

ΗΠΑ: Άφησαν το παιδί τους να πεθάνει από την πείνα

Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε το πτώμα ενός δεκάχρονου αγοριού που αγνοείτο εδώ και έναν χρόνο.

Ακτιβιστές έσωσαν εκατοντάδες σκυλιά από την... κατσαρόλα!

Σάλος ξέσπασε στην Κίνα μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών πολλών δεκάδων κλουβιών που περιείχαν εκατοντάδες εγκλωβισμένα σκυλιά, τα οποία προορίζονταν για τα… πιάτα εστιατορίων της επαρχίας Γιουνάν.

Ιδιοκτησία Κατάρ πλέον η Οξυά

Έναντι 5 εκατ. ευρώ η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγόρασε το ιδιωτικό νησί Οξυά (ή Ναυσικά), που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανοικτά του λιμανιού του Αστακού, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τelegraph».

Greenpeace εναντίον μηχανότρατας στη Μύκονο


Η Greenpeace ζητά από τον καπετάνιο της μηχανότρατας να σταματήσει την πιο καταστροφική αλιευτική πρακτική και να στηρίξει την πρόταση για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: Ουσιαστικά καταργούν στην πράξη τη δυνατότητα άσκησης των εκλογικών καθηκόντων για νέους εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΣΟΚ –ΝΔ:

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Αυτοκτόνησε ο 38χρονος δρ. Γεωλογίας και λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παλυβός




   

Συγκλονίζει η είδηση της αυτοκτονίας του Νίκου Παλυβού, Δρ. Γεωλογίας, ο οποίος ήταν εκλεγμένος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο 38χρονος είχε μείνει αδιόριστος επί μια διετία δεν άντεξε άλλο και αυτοκτόνησε. Ο Νίκος Παλυβός ήταν μέλος... της Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης.

Συνελήφθη 65χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε χθες το μεσημέρι ένας 65χρονος, κάτοικος Πιερίας, με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου, ύστερα από καταγγελία του πατέρα του παιδιού.

Σφοδρές συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο Σαντιάγκο της Χιλής





Χιλιάδες φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους του Σαντιάγκο στη Χιλή την Τετάρτη 25 Απριλίου. Οι φοιτητές διεκδικούν χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και ποιότητα στην παιδεία. Η αστυνομία χτύπησε τους φοιτητές με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί.

25 Απρ 2012

Αναβλήθηκε η ανακοίνωση για τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα οι αριθμοί εισακτέων από το υπουργείο Παιδείας, καθώς προέκυψαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα τα οποία εμπόδισαν τις υπηρεσίες του υπουργείου να ανταποκριθούν στις ημερομηνίες ανακοίνωσης.

Η Μαντλίν μπορεί να είναι ζωντανή












 Η Σκότλαντ Γιαρντ ζήτησε σήμερα από τις πορτογαλικές αρχές να ανοίξουν και πάλι την έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν τον Μάιο του 2007 σε πορτογαλικό θέρετρο, αφού προχώρησε σε επανεξέταση των στοιχείων της υπόθεσης.

Αρχαίοι Έλληνες στη λίστα των «100» κορυφαίων του Times

Μαζί με τη λίστα των 100 ανθρώπων που επηρεάζουν τον κόσμο μας σήμερα, το περιοδικό TIME δημοσίευσε και τη λίστα των 100 κορυφαίων όλων των εποχών. Μεταξύ αυτών και 8 Έλληνες, αν και πολύς κόσμος έχει τη γνώμη ότι θα μπορούσε να είναι περισσότεροι...

Πειραματόζωα, η ανθρώπινη μορφή της βαρβαρότητας- Βίντεο




690CA45425D11B9E7DD498A49BB596BA 300x187 Πειραματόζωα, η ανθρώπινη μορφή της βαρβαρότηταςΗ Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα εορτάζεται στις 24 Απριλίου ως μέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και χάνονται κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.

Τα κλεμμένα μάρμαρα μίλησαν! “Δεν μπορούμε και δεν θα πληρώσουμε”!













Συμβολική και με πολλά μηνύματα η διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα και όχι μόνο ήταν αυτή που πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων μαζί με Έλληνες φοιτητές και της κίνησης για την αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Καλπάζει η μηνιγγίτιδα στα παιδιά! «Εμβολιάστε τα» προτρέπουν οι ειδικοί


  Παιδιά κάτω των 10 ετών χτυπά κυρίως η μηνιγγίτιδα τα κρούσματα της οποίας εμφανίζονται αυξημένα, γι αυτό και οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη για τον επαρκή εμβολιασμό των ανηλίκων.
 

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Η προεκλογική περίοδος έφερε αύξηση 10% στους εισακτέους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ




Αύξηση 10%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται ότι θα έχει τελικά εφέτος ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που ανακοινώνεται πιθανότατα αύριο Τετάρτη ή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς απορρίφθηκε τελικά η πρόταση που είχε «κυκλοφορήσει» τις τελευταίες ημέρες για ανακοίνωση των στοιχείων αυτών μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου.