25 Οκτ 2012

Δεκτά στα σχολεία της Σουηδίας τα παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά

Τα παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά θα μπορούν πλέον να φοιτούν στα σχολεία της Σουηδίας από την 1η Ιουλίου 2013, ανακοίνωσε την Τετάρτη η σουηδική κυβέρνηση,

Εικόνες με κανόνες για μικρά παιδιά

kanones-fagito-spiti

Οι γονείς πολλές φορές δυσκολεύονται να πείσουν τα παιδιά να τηρήσουν τους κανόνες που θέτουν στο σπίτι. Μια ιδέα για να βοηθηθούν είναι οι καρτέλες με εικόνες, που μπορούν να τους βοηθήσουν να περάσουν πιο εύκολα τα μηνύματα που θέλουν στα μικρά παιδιά.

Μέτρησαν τα αστέρια ένα, ένα... Δείτε πόσα είναι!










Περισσότερα από 84 εκατομμύρια άστρα περιέχει η κεντρική περιοχή του γαλαξία μας, σύμφωνα με τη νέα «απογραφή», την πληρέστερη μέχρι σήμερα, που κατέστη εφικτή με το υπέρυθρο τηλεσκόπιο Vista του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), που βρίσκεται στο Παρανάλ της Χιλής.

Η φωτογραφία της χρονιάς με θέμα την «Άγρια Ζωή»

Ο Paul Nicklen βραβεύθηκε για το 2012 ως ο «Φωτογράφος της Χρονιάς (με θέμα την Άγρια Ζωή)».

Διαμαρτύρονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη, 30 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, μετά από κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

24 Οκτ 2012

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις πλέον η πρόωρη αποχώρηση παιδιών από το νηπιαγωγείο















Διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης των παιδιών από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, έστειλε με νέα εγκύκλιό του στα σχολεία ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σωτήρης Γκλαβάς.

Πρόσληψη Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, κλάδων: ΠΕ70,ΠΕ08,ΠΕ11,ΠΕ16.01,ΠΕ19-ΠΕ20,ΠΕ32,ΠΕ18.41

alt

Δελτίο Τύπου

Πρόσληψη Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16.01-Μουσικής, ΠΕ19-ΠΕ20-Πληροφορικής, ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης

23 Οκτ 2012

Ξεκινά το πρόγραμμα οικογενειακής αλληλεγγύης για το παιδί














Με τη συνδρομή της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα οικογενειακής αλληλεγγύης για το παιδί.

Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωράει σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι για τον πρωινό κύκλο και από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 17.00 το απόγευμα για τον απογευματινό

Μείωση κατά 85% τών προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών





Εκτελούνται κυριολεκτικά χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί από τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο το οποίο υπόγραψε η τρικομματική κυβέρνηση από το σχολικό έτος 2013/14 προβλέπεται μείωση του μη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού σε ποσοστό πάνω από 85%.

22 Οκτ 2012

Αλβανικό σχολείο θα λειτουργεί στο Δομοκό

Τη λειτουργία αλβανικού σχολείου ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο δήμαρχος του Δομοκού Στέλιος Σύρος.

Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία του καλιφορνέζου ακτιβιστή Μάικλ Σούγκαρμαν κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Οκτωβρίου. Με την πάροδο του χρόνου υιοθετήθηκε από τις παγκόσμιες οργανώσεις για τον τραυλισμό (ELSA, ISA, IFA).