2 Αυγ 2012

Οι γονείς και όχι η τηλεόραση, καθορίζουν αν τα παιδιά είναι δραστήρια ή παθητικά

Οι γονείς και όχι η τηλεόραση, καθορίζουν αν τα παιδιά είναι δραστήρια ή παθητικά


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον (Η.Π.Α) έχουν επιβεβαιώσει αυτό που όλοι ξέρουμε: Τα παιδιά κάνουν ολοένα και πιο καθιστική ζωή και περνούν πάρα πολύ χρόνο καθισμένοι μπροστά από ηλεκτρονικές οθόνες.

Βίντεο σοκ δείχνει τις συνθήκες εκγύμνασης των παιδιών στην Κίνα (Video)


Η Κίνα έχει κλέψει την παράσταση στους Ολυμπιακούς αγώνες στην γυμναστική.Πώς όμως φτάνουν οι αθλητές της σε τέτοιο υψηλό επίπεδο;Το παρακάτω βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ!

30 Ιουλ 2012

Διαμαντοπούλου:"Υβρις προς την Δημοκρατία η αλλαγή του νόμου για ΑΕΙ και ΤΕΙ"













Εντονη ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είχε ψηφιστεί από τα 4/5 της Βουλής, αριθμός ρεκόρ για ψηφισθέν νομοσχέδιο.

"Dress code" για τους δασκάλους στις ΗΠΑ!





Όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο σε περιοχή του Κάνσας των ΗΠΑ το φθινόπωρο, δε θα δουν με τζιν, σορτς και φόρμες τους δασκάλους τους. Σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών εφαρμόζεται το λεγόμενο "ντρες κόουντ" στα σχολεία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και η κάλυψη των τατουάζ και των σκουλαρικών των δασκάλων.

29 Ιουλ 2012

Σημειώσεις περι αυτισμού

 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΓΙΑ
«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτισμού και συνδρόμου Asperger;»
Και τα δυο, αυτισμός ή αυτιστική διαταραχή και σύνδρομο Asperger, ανήκουν στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και χαρακτηρίζονται από τις ίδιες βασικές δυσκολίες στους τομείς της αμοιβαίας κοινωνικής αλληλεπίδρασης, της επικοινωνίας και της σκέψης-φαντασίας-συμπεριφοράς.

Ασκήσεις στρέτσινγκ για παιδιά!





















Ενα πρωτότυπο πρόγραμμα οκτάλεπτων διατατικών ασκήσεων ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές δημοτικού προτείνουν γιατροί και φυσικοθεραπευτές στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να θεσπιστεί ειδική πρόληψη για σημαντικά ορθοπεδικά προβλήματα όπως η οστεοαρθρίτιδα, τα προβλήματα στη μέση και τη ράχη των παιδιών.

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και τους διορισμούς