19 Μαΐ 2012

19 Μαίου.Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.Βίντεο


Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000

Λιποτάκτης στρατολογεί παιδιά!

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλυψε την υπόγεια δράση λιποτάκτη Κογκολέζου στρατηγού, ο οποίος καταζητείται για εγκλήματα πολέμου και στρατολογεί παιδιά εναντίον της Κυβέρνησης!

Δίδυμα δεν σημαίνει ίδια

Δίδυμα δεν σημαίνει ίδια



Παλιά υποστήριζαν ότι η διαπαιδαγώγηση και η ανατροφή ήταν αυτές που καθόριζαν την προσωπικότητα του παιδιού. Αργότερα, επικράτησε η άποψη ότι η προσωπικότητα είναι θέμα γονιδίων. Σήμερα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Η άσκηση στα παιδιά




















Η εικόνα ενός παιδιού να παίζει στην παιδική χαρά σάς φαντάζει πολύ φυσιολογική, πόσο αληθινή είναι όμως; Η κίνηση αποτελεί μια φυσική τάση των παιδιών και μάλιστα όσο πιο μικρά σε ηλικία τόσο πιο αυθόρμητα την εκφράζουν. Μεγαλώνοντας ωστόσο, η σωματική δραστηριότητα αποτελεί μια πρόκληση εφόσον φαίνεται πως αρχίζουν να την εγκαταλείπουν!

Παιχνίδια με το νερό!















Τα παιχνίδια με το νερό ενθουσιάζουν πάντα τα παιδιά και το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να τα αφήσετε να παίξουν και ταυτόχρονα να δροσιστουν! Σας προτείνουμε 6 απίθανα παιχνίδια με πρωταγωνιστή το νερό για ατέλειωτη διασκέδαση!

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας στο διάβασμα στο σπίτι







Για τα παιδιά του δημοτικού, το διάβασμα στο σπίτι είναι μια μικρή μάχη και ένας πονοκέφαλος τόσο για τους γονείς, όσο και για τα παιδιά. Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιούνται για το ποιός είναι ο ρόλος τους και πόσο πρέπει να εμπλακούν στο διάβασμα του παιδιού, ενώ τα παιδιά δείχνουν να προτιμούν συχνά άλλες ασχολίες περισσότερο από το διάβασμα…

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής




Καθοριστικοί παράγοντες ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων και η σχέση ζήτησης και προσφοράς θέσεων


Τη Δευτέρα 21/5 αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους 90.000 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'), ενώ μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη 22/5 αρχίζουν για τους περίπου 22.000 υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Ομάδα Α'.

Δεκαεξάχρονη νεκρή μαθήτρια από έκρηξη σε σχολείο- Βίντεο





Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν τώρα ότι «η σημερινή έκρηξη έξω από το τεχνικό λύκειο Μορβίλλο Φαλκόνε του Μπρίντιζι, προκάλεσε τον θάνατο της δεκαεξάχρονης μαθήτριας Μελίσσα.

18 Μαΐ 2012

Όταν μαλώνουν οι μαμάδες


Όταν μαλώνουν οι μαμάδες










Σε προηγούμενες δεκαετίες θεωρούσαν την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών υποχρέωση που βάραινε όλους τους ενήλικες όχι μόνο του οικογενειακού αλλά και του κοινωνικού κύκλου και δεν αποτελούσε χρέος και αποστολή αποκλειστικά για τους γονείς και τους παππούδες τους.

Το ομαδικό παιχνίδι και η αξία του

Το ομαδικό παιχνίδι και η αξία του


Τα οφέλη από την συμμετοχή του παιδιού στο παιχνίδι με συνομήλικους και ο δικός μας ρόλος.
Τι μαθαίνει το παιδί με το παιχνίδι
Μέσα από τα οργανωμένα αθλήματα και τα παιχνίδια το παιδί εξοικειώνεται σταδιακά με την επιτυχία και την αποτυχία, τη νίκη και την ήττα.

Εισρόφηση Ξένου Σώματος (πνιγμονή)

Η εισρόφηση ξένου σώματος, η είσοδος δηλαδή κάποιας ουσίας υγρής ή στερεάς στο αναπνευστικό σύστημα, είναι συχνότερη σε παιδιά της προσχολικής ηλικίας, η δε ουσία που προκαλεί την απόφραξη, είναι συνήθως κάποια τροφή.

Ναύπλιο: Δρομολογείται η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου


Νέοι εκπαιδευτικοί πήραν την πρωτοβουλία και, με τη βοήθεια του Δήμου Ναυπλιέων, έχουν δρομολογήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου, ώστε να παρέχουν αφιλοκερδώς μαθήματα σε άπορους και οικονομικά αδύναμους μαθητές στην αργολική πρωτεύουσα.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων...


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums - ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.

Τρόπος επιτυχίας στο Δημοτικό Σχολείο


«Το 5χρονο παιδί μου είναι πανέξυπνο. Καταφέρνει να φτιάξει παζλ με 150 κομμάτια. Είναι ψηλό – είναι δυνατό! Είναι κακό που λέει μόνο κάποια φωνήεντα από την κάθε λέξη;», λέει η μητέρα στο Νηπιαγωγείο που πήγε να εγγράψει το γιο της.

Επιστροφή στο σπίτι του ανήλικου που ξυλοκοπήθηκε από δικαστή


Στο σπίτι του θα επιστρέψει το 7χρονο αγοράκι που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του που είναι δικαστής και υπηρετεί στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης που κλήθηκε να αποφασίσει για την τύχη του ανήλικου αγοριού εκτίμησε ότι δεν πρέπει να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς.

Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με το «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»







Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι:

17 Μαΐ 2012

Το παιδί που βρίζει

Το παιδί που βρίζει


 







Είναι γλυκούλι, χαριτωμένο, παίζει, τραγουδάει, γελάει και εμείς το παρατηρούμε φουσκωμένοι από περηφάνεια. Και εκεί που μας έρχεται να το πάρουμε αγκαλίτσα και να το τρελάνουμε στα φιλιά, μας έρχεται και η...κατραπακιά.

Οι μαύρες τρύπες προκάλεσαν συμπαντική «κλιματική αλλαγή»

Λειτούργησαν σαν σόμπες που θέρμαναν το διαστρικό αέριο σε ολόκληρο το Σύμπαν














Το υλικό που στροβιλίζεται γύρω από μια μαύρη τρύπα θερμαίνεται και εκπέμπει πίδακες ακτίνων γ (Πηγή: ESA/NASA/AVO/P.Padovani)

Υπουργείο Παιδείας: Από 1-21 Ιουνίου οι εγγραφές των μαθητών και των νηπίων

Οι εγγραφές των μαθητών και των νηπίων για το σχολικό έτος 2012-13 αρχίζουν την Παρασκευή 1 Ιουνίου και λήγουν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2012. (Π.Δ. 200 & 201/98 καθώς και Ν.2817/2000).
Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τα νήπια που συμπληρώνουν την ηλικία των 5 ετών (που γεννήθηκαν, δηλαδή, το έτος 2007), για τα οποία η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που παραμένουν κενές θέσεις μπορούν να εγγραφούν προνήπια (που γεννήθηκαν το έτος 2008), για τα οποία η φοίτηση είναι προαιρετική (μπορούν να εγγραφούν και στους παιδικούς σταθμούς αρμοδιότητας εκτός των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).

Παιδότοπος: Ο καλύτερος για τα παιδιά είναι η παραλία


Φυσικά, αν λέγατε στο μικρό σας πόσο ωφέλιμα είναι τα θαλασσινά μπάνια για την υγεία και την ανάπτυξή του λίγο θα το ενδιέφερε. Ο λόγος που το μικρό σας διαμαρτύρεται όταν κοντεύετε να φύγετε από την παραλία είναι άλλος. Και έχει να κάνει σίγουρα με το γεγονός ότι περνάει πολύ ωραία.

Ενθάρρυνση: Βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους


Προνοητικότητα και εξάσκηση είναι η μέθοδος που πρέπει να ακολουθείτε ώστε τα παιδιά σας να μάθουν να είναι υπεύθυνα και ικανά να αντιμετωπίζουν σιγά-σιγά τους κινδύνους μόνα τους. Ακόμα και όταν το επιθυμείτε, δεν μπορείτε να βρίσκεστε συνεχώς κοντά στα παιδιά σας και να αποτρέπετε όλους τους κινδύνους.

Μπαμπινιώτης: Κανένα πρόβλημα με τις πανελλαδικές

Για  ομαλη  διεξαγωγη  των  πανελλαδικων  εξετασεων,  που  αρχιζουν  στις  21   Μαιου, δεσμευθηκε  σημερα  ο  απερχομενος  υπουργος  Παιδειας  Γιωργος   Μπαμπινιωτης, απαντωντας  σε  σχετικες  ερωτησεις  δημοσιογραφων.

Δύσκολα θέματα: Κλοπή

Δύσκολα θέματα: Κλοπή


 
Δύο παραπάνω φτυαράκια μέσα στο παιδικό κουβαδάκι μετά την επιστροφή από την παιδική χαρά μπορεί να μην μας τραβήξουν την προσοχή, ούτε να δώσουμε μεγάλη σημασία. Όταν όμως το γεγονός αυτό γίνεται επανειλημμένα, τότε χτυπάει το καμπανάκι: «Πού βρήκε το τάδε ή το δείνα αντικείμενο;», «Μήπως το έκλεψε;».

Στοματική υγιεινή

Στοματική υγιεινή


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μύθοι και αλήθειες για τη στοματική υγιεινή.
ΜΥΘΟΣ: πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας μόλις ξυπνάμε το πρωί και πριν κοιμηθούμε
ΑΛΗΘΕΙΑ: πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας τρείς φορές την ημέρα μετά τα κύρια γεύματα.

Πήρε άδεια το κόμμα παιδόφιλων στην Ολλανδία!


 Νομιμοποίηση του Κόμματος των Παιδοφίλων (PNVD) από το Τοπικό Δικαστήριο της Χάγης! Μετά την απόφαση του Τοπικού Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία βασιζόμενη στην ελευθερία της έκφρασης,

16 Μαΐ 2012

Συνέδριο για την ψυχική υγεία των παιδιών στην Τεχνόπολη


Διήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ψυχική Υγεία των Παιδιών και ο ρόλος των εκπαιδευτικών» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 19 και 20 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Πειραιώς 100).

Aπαραίτητο το πρωινό για τα παιδιά


Τη σημασία της λήψης πρωινού για τα παιδιά, επισημαίνουν οι ειδικοί. Πέρα από την αναπόφευκτη κούραση και μειωμένη απόδοση στο σχολείο, όταν λείπει το πρωινό, έρχεται η πείνα και οι κακές διατροφικές επιλογές!

Στον εισαγγελέα υπόθεση καταβολής επιδομάτων κωφαλαλίας σε μαθητές


Τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου που σχετίζεται με την υπόθεση καταβολής επιδομάτων κωφαλαλίας σε μη δικαιούχους σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης, ζήτησε με έγγραφό του που κοινοποιεί προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Η 9η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2012, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO, με οργανωτές το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / Υπουργείο Πολιτισμού, την Helexpo και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).

Παιδικά βιβλία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς


Το καλό παιδικό βιβλίο είναι ένα πολύτιμο απόκτημα για τον μικρό αναγνώστη, ένας αληθινός και πιστός φίλος, μια πραγματική απόλαυση. Όσο μικρότερο είναι ένα παιδί όταν πρωτοπιάσει στα χέρια του ένα βιβλίο, τόσο το καλύτερο.

Δυσλεξία: Βοηθάει η άσκηση με γυαλόχαρτο


Η βιωματική και πολυαισθητηριακή προσέγγιση της γραφής και της εκμάθησης των γραμμάτων σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, δυσλεξία αποτελεί απαραίτητη συνθήκη.

Παιδικοί νυχτερινοί τρόμοι: Πώς πρέπει οι γονείς να τους αντιμετωπίζουν


Οι γονείς χρειάζεται να παραμένουν ήρεμοι και ψύχραιμοι και να μην αγγίζουν το παιδί ή να μην προσπαθούν να το αγκαλιάσουν για να το παρηγορήσουν εκτός εάν το παιδί κινδυνεύει να χτυπήσει.

Παιδί και εξωσχολικές δραστηριότητες


Ο κάθε γονέας ονειρεύεται  να γίνει το παιδί του ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος . Κάτι που χτίζεται σιγά- σιγά. Εάν θεωρήσουμε ότι το 1/3 του χρόνου του παιδιού το περνάει στο σχολείο, το άλλο στον ύπνο μιλάμε για 1/3 του χρόνου του στο οποίο ο γονιός καλείται να δώσει αρχές, αξίες και ερεθίσματα στο παιδί του.

Το πένθος στα παιδιά

Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι ένα πολύ οδυνηρό γεγονός στη ζωή των παιδιών.
Τα παιδιά δεν κατανοούν το θάνατο με τον ίδιον τρόπο που το κάνουν οι ενήλικοι. Τα παιδιά νηπιακής ηλικίας θεωρούν ότι ο θάνατος δεν είναι κάτι το οριστικό.

Βιολογική ερμηνεία της προσωπικότητας


depression12
















Είναι εντυπωσιακό ότι ετυμολογικά η λέξη «ψυχή» προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα «ψύχω» ( «πνέω»),
ότι αρχικό περιεχόμενο της έννοιας της ψυχής  υπήρξε η «πνοή»,
δηλαδή η βιολογική λειτουργία της αναπνοής, η οποία χαρακτηρίζει τους ζωντανούς οργανισμούς.

15 Μαΐ 2012

«Μαμά σ' αγαπώ»: Οι συγκλονιστικές πρώτες λέξεις μιας 5χρονης παραπληγικής


Η 5χρονη Lexie Cooper-Barnes, στο Hampshire της Βρετανίας, είναι το νεότερο άτομο στον κόσμο που διαθέτει μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που της επιτρέπει πλέον να... μιλήσει, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί ο Steven Hawking.

Ο σύγχρονος ... Μόγλης είναι κορίτσι















Αυτό το κοριτσάκι (Γαλλίδα), η Tippi, γεννήθηκε στη Ναϊρόμπι της Αφρικής το 1990. Μεγάλωσε μέσα στη ζούγκλα μαζί με τους γονείς της, που είναι... επαγγελματίες φωτογράφοι της άγριας φύσης.

Παιδί με αυτογνωσία γίνεται ενήλικας με ελευθερία


Τη διαφορετικότητα, την ιδιαιτερότητα, τις ικανότητες και την αδυναμία του, κάθε παιδί αρχίζει να το συνειδητοποιεί από τη στιγμή που αρχίζει το παιχνίδι. Καταλαβαίνει σταδιακά, τι είναι δύσκολο και τι εφικτό για εκείνο, πόσο αντέχει να προσπαθήσει, μέχρι πού έχει δύναμη να φτάσει.

"Μετεξεταστέο" το ελληνικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης








Την 29η θέση ανάμεσα στα 48 που εξετάστηκαν καταλαμβάνει το ελληνικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης ενώ κορυφαίο στον κόσμο αναδεικνύεται το σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με έρευνα του δικτύου πανεπιστημίων Universitas 21.

Αρχίζουν την Δευτέρα οι πανελλαδικές – Πιθανή εμπλοκή τους σε περίπτωση εκλογών!




Η πρεμιέρα των πανελλαδικών θα γίνει στις 21 Μαϊου ενώ την Πέμπτη λήγει το διδακτικό έτος. Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών;

Αχαΐα: Ανήλικοι πούλαγαν ναρκωτικά σε μαθητές! Χειροπέδες σε τρεις 16χρονους
















Η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, πούλαγε ναρκωτικά στις περιοχές της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων. Μετά τις τρεις συλλήψεις, αναζητούνται ακόμα, 5 άτομα...

Δάσκαλος με πρώτο μισθό 560€ το μήνα

Δάσκαλος με πρώτο μισθό 560€ το μήνα







Δεν είναι μόνο η φτωχοποίηση των εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων, που επιφυλάσσει το νέο μισθολόγιο.
Είναι και όλα τα υπόλοιπα που φέρνει η καταιγιστική οικονομική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα μας: απολύσεις, εφεδρεία, κατάργηση της μισθολογικής εξέλιξης, άγριες περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και φοροαπαλλαγές,

Έτοιμος για το Γέιλ ο 17χρονος Έλληνας μαθητής

Έτοιμος για το Γέιλ ο 17χρονος Έλληνας μαθητής






Με το χρυσό μετάλλιο μαθηματικών στις αποσκευές του και την υποτροφία από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο, ο νεαρός «Αϊνστάιν» έχει κάθε λόγο να κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

Όταν η πίεση για το σχολείο δεν κάνει καλό







Ο αυτοσκοπός της επιτυχίας, η αναζήτηση του αλάνθαστου και το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας δεν ενισχύουν την απόδοση των παιδιών στο σχολείο, αλλά οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ο Νίτσε για τους Ελληνες: Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει έγραφε το 1872 ο γερμανός φιλόσοφος

Ο Νίτσε για τους Ελληνες




Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο <<Η Γέννηση της Τραγωδίας>> (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Ευρυτανία:Άνοιξαν την τσάντα μαθήτριας δημοτικού και πάγωσαν…

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που έκρυβε η σχολική τσάντα του παιδιού…
Πρωταγωνίστρια της υπόθεσης, μια 9χρονη μαθήτρια που πηγαίνει στην Γ’ τάξη του δημοτικού σχολείου στην Άνω Βαλαώρα Ευρυτανίας.

14 Μαΐ 2012

Παιδιά- παθητικοί καπνιστές, ακόμη και όταν δεν καπνίζουμε μπροστά τους


Εάν κάνετε το ολέθριο λάθος να καπνίζετε μέσα στο σπίτι, ενώ έχετε μικρά παιδιά, σβήστε τώρα το τσιγάρο. Το χειρότερο όμως λάθος που μπορεί να κάνει ένα γονέας είναι να καπνίζει στο σπίτι σε άλλο δωμάτιο και να αγνοεί ότι ο καπνός ακόμη και έτσι, κάνει το παιδί του παθητικό καπνιστή.

Οι παιδικές φιλίες δημιουργούν ευτυχισμένους ενήλικους


Η παιδική φιλία είναι μία στενή και έντονη συναισθηματική σχέση που νιώθει ένα παιδί προς ένα ή περισσότερα παιδιά. Η σχέση αυτή είναι πολύ σημαντική για το παιδί, γιατί με τους φίλους του μοιράζεται πολλές στιγμές της καθημερινής του ζωής στο σχολείο και στη γειτονιά

Στον Δαλάι Λάμα το βραβείο Τέμπλετον


Ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών Δαλάι Λάμα αναμένεται να έχει μια «ιδιωτική» συνάντηση με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο, όπου έχει μεταβεί για να παραλάβει ένα βραβείο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Τι είναι η αγοραφοβία;


Τώρα που άνοιξε ο καιρός και ήρθε και τυπικά πια η άνοιξη θα βρεθείτε συχνά σε πολυσύχναστα μέρη, σε πλατείες ή δρόμους, σε πλοία ή αεροπλάνα γεμάτα πολύ κόσμο και ακόμη περισσότερη φασαρία. Και εντελώς ξαφνικά κάποιοι από σας ίσως νιώσουν πανικό και σας πιάσει κρύος ιδρώτας...

NASA: Η φωτογραφία της ημέρας


Ο «κύκνος που φτερουγίζει» κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αστερισμός Cygnus είναι πολύ εύκολα ορατός από το βόρειο ημισφαίριο.

Κύπρος: Μειώθηκαν οι μαθητές που εγκαταλείπουν πρόωρα τα σχολεία



«Θέλουμε να επιτύχουμε το 10%», επεσήμανε ο Υπ. Παιδείας.



Μειώθηκε στο 12% από το 17% ο αριθμός των μαθητών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους, χαιρετίζοντας την έναρξη του Παγκυπρίου Συνεδρίου της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) και παραθέτοντας αρκετές από τις δράσεις και τα επιτεύγματα στο χώρο της εκπαίδευσης.