30 Μαΐ 2013

Αναστάτωση στους καθηγητές από έγγραφο για τη διαθεσιμότητα


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους των δήμων, έγγραφο που διέρρευσε από σύσκεψη του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, σύμφωνα με το οποίο οι 12.500 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Ιούνιο θα προέρχονται κυρίως από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.
Πέντε εβδομάδες έχει περιθώριο η κυβέρνηση για να θέσει σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε από την ηλεκτρονική επικοινωνία κλιμακίου της τρόικας με τον Αντώνη Μανιτάκη, οι νέοι "διαθέσιμοι" θα είναι κυρίως εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι δήμων, αφού σύμφωνα με το κείμενο είναι πολυπληθείς

Αναφέρει κατά λέξη ότι το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, θα πρέπει να επικεντρωθεί στα Υπουργεία που έχουν πολύ προσωπικό, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών και Παιδείας.

Ήδη με εγκύκλιους που έχει στείλει το Υπουργείο Παιδείας στις εκπαιδευτικές περιφέρειες ορίζεται ως πλεονάζον το 25% του προσωπικού, δηλαδή 15.000 εργαζόμενοι.

Υπολογίζεται ότι άμεσα θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις 1.500 γυμναστών και 2.500 καθηγητών πληροφορικής.

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον και των 11.500 αναπληρωτών που προσελήφθησαν πέρυσι

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για κατασκευή υπεράριθμων εκπαιδευτικών που μεθοδεύεται εδώ και μήνες, με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τις αναθέσεις σε καθηγητές να διδάσκουν μαθήματα και άλλων ειδικοτήτων.

Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι ο υπολογισμός των υπεράριθμων γίνεται αυθαίρετα, χωρίς να υπολογίζονται ούτε οι διευθυντές των σχολείων, ούτε όσοι μετατίθενται από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία. 
 
Πηγή: NET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου