1 Ιουν 2012

«Αχαρνείς» του Αριστοφάνη από Γάλλους μαθητές!


Τους «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, επέλεξαν οι μαθητές των τμημάτων Νέων Ελληνικών του Γυμνασίου-Λυκείου «Thiers», για τη γιορτή που διοργάνωσαν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Οι μαθητές, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Ιωάννας Μουσικούδη, κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των πολλών προσκεκλημένων, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα http://diaspora-grecque.com. Μεταξύ αυτών και ο λυκειάρχης, Τ. Verger, ο γυμνασιάρχης, J.-P. Rogerro, καθηγητές, γονείς μαθητών κ.ά.

Τα σκηνικά ήταν μία αναπαράσταση του Παρθενώνα, τόπου γέννησης της Δημοκρατίας, ενώ η μετάφραση των διαλόγων στα Γαλλικά εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια της παράστασης σε μια μεγάλη οθόνη, ώστε να μπορούν οι Γάλλοι φίλοι να εντρυφήσουν στο νόημα του αυτού του αριστουργήματος του Αριστοφάνη.

«Το σημαντικό για μας, τους Έλληνες της Διασποράς, σ' αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, είναι να βλέπουμε νέους Γάλλους να εκφράζονται τόσο καλά στα νέα ελληνικά», επισημαίνεται στο κείμενο της ομογενειακής ιστοσελίδας. «Πρόκειται για μια σημαντική ενθάρρυνση, γιατί ακόμη κι αν εμείς δεν υποφέρουμε άμεσα από την κρίση, επηρεαζόμαστε, όμως, σημαντικά και το ηθικό μας έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα. Αυτοί οι αυριανοί φιλέλληνες κατέδειξαν, ακόμη μια φορά, την αγάπη που τρέφουν για τη χώρα μας, και είναι γνωστή σ' όλους μας απ' την ελληνική ιστορία η σημασία της υποστήριξης που προσέφερε ο Γαλλικός Φιλελληνισμός».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Πηγή: www.zougla.gr
kalosdaskalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου