30 Μαΐ 2012

Περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σαςΠεράστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας
Τι μας φταίνε τα παιδιά μας εάν εμείς επιστρέψουμε στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα και δεν έχουμε καμία διάθεση για παιχνίδι, συζητήσεις κι όλα αυτά τα όμορφα και τόσο απλά που θα τα κάνουν χαρούμενα και θα κοιμηθούν με ένα μεγάλο χαμόγελο.
Ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνουμε στα μικρά μας είναι πολύ σημαντικός και στο χέρι μας είναι να τον περάσουμε μαζί τους.
Όσο λίγος είναι ο χρόνος που μας απομένει πριν τα καληνυχτίσουμε, είναι πολύ καλό και για εμάς και για αυτά να τους δώσουμε την κατάλληλη σημασία. Δεν χρειάζονται πολλές προσπάθειες και θα τα δείτε ότι θα είναι πολύ πιο ήρεμα.  Ακόμη και 20 λεπτά που θα τους αφιερώσετε, σύμφωνα με έρευνες, είναι πολύ σημαντικά.

Εάν έχετε εξάρτηση από το κινητό, όταν μπείτε στο σπίτι βάλτε το στο αθόρυβο για μια ώρα.  Με αυτό τον τρόπο εάν σας ψάξει κανείς, θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του αργότερα και σίγουρα δεν χάθηκε ο κόσμος να περιμένουν λίγο...

Τώρα που αλλάζει και ο καιρός, βάλτε ένα χαλί στο σαλόνι σας, πάρτε ένα επιτραπέζιο και παίξτε μαζί τους. Κάντε κάτι να πιείτε όλοι μαζί και να δείτε πόσο πολύ θα το απολαύσουν και τα παιδιά σας και εσείς.

Προγραμματίστε το χρόνο που τους απομένει πριν κοιμηθούν και καθήστε μαζί τους στο κρεβάτι τους, για να σας πουν τα νέα της μέρας τους. Ή αν προτιμάτε, διαβάστε τους ένα παραμυθάκι. Θα τα βοηθήσει να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν ευκολότερα.

Αφήστε τα να νιώσουν ότι σας βοηθούν στην προετοιμασία για το φαγητό. Συμπεριφερθείτε τους σαν να είναι μεγάλοι και θα δείτε πόσο υπεύθυνα και ώριμα θα σας το ανταποδώσουν.

Ζωγραφίστε κάτι μαζί τους και το αποτέλεσμα βάλτε το στο δωμάτιο τους. Θα χαρούν τόσο πολύ για την κοινή ζωγραφιά σας. 

Μπορεί να νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν πολλά, αλλά είναι τόσα αυτά που τους μένουν στο μυαλό. Μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι έξυπνα και όταν τους δίνετε τον απαραίτητο ποιοτικό χρόνο τότε και αυτά, θα είναι πολύ καλά απέναντι σας χωρίς να κλαίνε ή να κάνουν αταξίες, για να τραβήξουν  την προσοχή σας.

Πηγή: www.dolce.com.cy
kalosdaskalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου