31 Μαΐ 2012

Ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για αρπαγές παιδιών

Ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για αρπαγές παιδιών

Κυκλοφορούν σε επίπεδο Αστικού μύθου ανοησίες -που μάλιστα αναπαράγονται  σε διάφορα sites -και αφορούν εξαφανίσεις παιδιών τα οποία υποτίθεται ότι  οι απαγωγείς τα δολοφονούν και εμπορεύονται τα όργανα τους.

Το Θέμα έχει πάρει διαστάσεις  και κυκλοφορεί σε κάθε γελοία παραπλήσια εκδοχή. Όλες καταλήγουν στο ότι “η αστυνομία το κρύβει για να μην προκαλέσει πανικό”.
Βεβαίως η πρόσβαση στην δημοσιότητα σήμερα είναι ελεύθερη και καμία μητέρα δεν θα έκρυβε τέτοιο θέμα από την επικαιρότητα αν έχανε το παιδί της. Παρόλα αυτά η ανοησία χτύπησε κόκκινο.
Για το Θέμα ανακοίνωση εξέδωσε το χαμόγελο του παιδιού:
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056» και στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» λαμβάνουμε εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες σχετικά με τις πληροφορίες που αναδημοσιεύονται διαρκώς στο διαδίκτυο και αφορούν σε αρπαγές ανηλίκων ακόμη και σε παιδιά που τους έχουν αφαιρέσει ζωτικά όργανα καθώς πρόκειται για κύκλωμα εμπορίου οργάνων…
Το «Χαμόγελο Του Παιδιού» έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές των περιοχών όπου αναφέρονται τα συγκεκριμένα περιστατικά (ενδεικτικά αναφέρουμε Ζάκυνθο, Βόλο, Αχαρναί, Ίλιον κ.α) και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που αναπαράγονται.
Αντίθετα αναφέρουν ότι πρόκειται για φημολογίες που αναπαράγονται χωρίς να έχει διασταυρωθεί η εγκυρότητα τους προκαλώντας αίσθημα πανικού και τρόμου στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» δεν έχει καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες καμία καταγγελία αρπαγής ανηλίκου παρά μόνο κλήσεις που λαμβάνουμε από πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν πληροφορίες από φήμες ή από δημοσιεύματα μέσω διαδικτύου.
Παρόλα αυτά εάν οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για τέτοιου είδους περιστατικά παρακαλείται να καλέσει ακόμη και ανώνυμα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS-1056″ ή στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000″ (όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα) προκειμένου να συνομιλήσετε με Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο και να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες μέσω των αρμόδιων αρχών».

Πηγή:  papaioannou.wordpress.com
kalosdaskalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου