24 Μαΐ 2012

Κύπριος οκτώ χρονών Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σκάκι


ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, στην κατηγορία του, αναδείχθηκε ο 8χρονος Ανδρέας Χ’’ Νικολάου, παιδί προσφύγων από τον κατεχόμενο Καραβά της Κερύνειας και μαθητής της δευτέρας τάξης στο Β’ Δημοτικό Δερύνειας. 



Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Famagusta chess club, μετά τις συνεχείς επιτυχίες του στην Κύπρο, ο Ανδρέας Χ’’ Νικολάου κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στην κατηγορία των οκτώ χρονών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών που έγινε στη Χαλκιδική τον περασμένο μήνα.

Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που Κύπριος μαθητής καταφέρνει να πετύχει κάτι τόσο εντυπωσιακό σε διεθνές επίπεδο.

Ο Ανδρέας Χ’’ Νικολάου το 2010 και 2011 κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε επάξια την Κύπρο σε διάφορα διεθνή πρωταθλήματα. Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκύπριο τουρνουά ''Φιλίας'' και την 1η θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό λύσης σκακιστικών προβλημάτων.

Τέλος αναφέρεται ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών, οι άλλοι δύο Κύπριοι σκακιστές που έλαβαν μέρος, ο Σολωμός Ισαάκ και ο Χάρης Χ''Κωνσταντίνου, κατέλαβαν την 3η και 2η θέση στις κατηγορίες 12 και 14 χρονών, αντίστοιχα. 



Πηγή: www.gnomionline.com
kalosdaskalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου