24 Μαΐ 2012

Ψάχνουν για θησαυρούς στο Α.Π.Θ.

Με τέσσερις μήνες καθυστέρηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας η περίεργη υπόθεση που απασχόλησε τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορά στην εισβολή χρυσοθήρων σε έκταση η οποία ανήκει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την 29η Ιανουαρίου, άγνωστοι εισήλθαν στον αυλόγυρο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής επί της οδού Γιαννιτσών και ακολούθως μπήκαν στο παλιό κτηριακό συγκρότημα, όπου παρέμειναν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η επιχείρηση έγινε αντιληπτή από τον φύλακα του χώρου την επομένη του τριημέρου, όταν ανακαλύφθηκε ότι στο εσωτερικό του κτηρίου των παλιών κλινικών, σε δωμάτιο του παλιού νεκροτομείου, είχε ανοιχτεί μια μεγάλη τρύπα διαμέτρου περίπου 2,5 μέτρων και βάθους σχεδόν τριών μέτρων. Οι χρυσοθήρες αποχώρησαν χωρίς να σβήσουν τα ίχνη τους, αφήνοντας την τρύπα που άνοιξαν ως είχε.

Ε.Δ.Ε. δίχως αποτέλεσμα

Η διεξαγωγή της έρευνας ανατέθηκε στον πρόεδρο της Κτηνιατρικής Σχολής, Αθανάσιο Ντινόπουλο. Στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., εξετάστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα, αλλά, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Κτηνιατρικής, «δυστυχώς δεν προέκυψε τίποτε, ''άνθρακες ο θησαυρός''».

Με το περιστατικό ασχολήθηκε και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία ενημερώθηκε αρχικά προφορικά από τον φύλακα του κτηρίου.

Πηγή: www.zougla.gr
kalosdaskalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου