23 Μαΐ 2012

Ενημερώσεις στα σχολεία από το χαμόγελο του παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η παρουσία του «Χαμόγελου» στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Θέματα όπως η Σχολική Βία, ο Σχολικός Εκφοβισμός αλλά και η Παιδική Κακοποίηση βρέθηκαν να είναι στο επίκεντρο της ανησυχίας αλλά και του ενδιαφέροντος μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και φοιτητών και ακαδημαϊκών.



Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας υποδεχτήκαμε στο σπίτι μας στον Καρέα φοιτητές και καθηγητές από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητές παρακολούθησαν το επιστημονικό προσωπικό του Συλλόγου επί τω έργω ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης αλλά και του ρόλου τους σε αυτή ως εκπαιδευτικοί.

Μια άλλη σημαντική επίσκεψη ήταν των  μαθητών του 4ου Γυμνασίου Δάφνης όπου μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τις εγκαταστάσεις αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 αλλά και να συνομιλήσουν τόσο με τον κο Γιαννόπουλο, Πρόερδο του Διοιηκητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αλλά και με στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης για το φαινόμενο της Σχολικής Βίας.

Το ταξίδι συνεχίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Άδελε αλλά και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μισιρίων οπού στον απόηχο των δυσάρεστων γεγονότων του χειμώνα, ψυχολόγος του Οργανισμού πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες για την Παιδική Κακοποίηση σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών ενημερώθηκαν από στελέχη του Οργανισμού μας για το φαινόμενο της σχολικής βιας, πώς να το διακρίνουν, πώς να προστατευτούν αλλά κυρίως πως μπορούν να αντιδράσουν. Με το ίδιο θέμα και σκοπό πραγματοποιήθηκε ομιλία στους γονείς του 107ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Τέλος οι μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε ομιλία σχετική με το διαδίκτυο και πώς να το εντάξουν στην ζωή τους με διασκέδαση αλλά και με ασφάλεια.

Η ανάγκη της κοινωνίας και της μαθητικής κοινότητας να ενημερωθεί για θέματα που την αφορούν και που είναι στην καθημερινότητα τους είναι εμφανής.... Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι εκεί για να ακούσει αλλά κυρίως.... Να δώσει λύσεις

Οι ομιλίες θα συνεχιστούν καθ 'όλη την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους

Πηγή: www.hamogelo.gr

kalosdaskalos.blogspot.com

Τηλέφωνο: 2107609550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου