21 Μαΐ 2012

Βόλος: Μαθητές ζωγραφίζουν τις όψεις των σχολείων τους

SXOLEIO ZOGRAFIZO

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου θα βάψουν τις εξωτερικές όψεις του διδακτηρίου τους, οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα των άχρωμων και μουτζουρωμένων τοίχων
και συμβάλλοντας με τη σειρά τους στην προσπάθεια αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.Η παρέμβαση είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη στις 11:30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Πυράσσου και Μητροπολίτου Γρηγορίου, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «Αγαπώ και προσέχω την πόλη μου, είμαι περήφανος για τον τόπο μου», που υλοποιείται στα σχολεία της πόλης, από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων.
Στο πρόγραμμα μετέχουν 12 σχολεία του Δήμου Βόλου και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες παρεμβάσεις σε αρκετά από αυτά. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου επί της οδού Κύπρου προχώρησαν σε παρεμβάσεις εξωραϊσμού των εξωτερικών χώρων του σχολείου τους, ενώ οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου πραγματοποίησαν παρέμβαση στην παιδική χαρά του Αναύρου. Επίσης, οι μαθητές των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων, στην περιοχή Ορφανοτροφείου, ζωγράφισαν στους τοίχους του διδακτηρίου εικόνες από το Αλφαβητάρι, ενώ παρόμοια παρέμβαση υλοποιήθηκε και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παγασών – Αναλήψεως.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο των Επιτροπών Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Σ.Μπαρτζιώκα, στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια κοινωνικής, οικολογικής και τουριστικής συνείδησης στους μαθητές, ώστε να συμβάλλουν και οι ίδιοι με την σειρά τους στην προσπάθεια να γίνει η πόλη πιο ελκυστική στους επισκέπτες. «Αυτό που προσπαθούμε», επισημαίνει η κ. Μπαρτζιώκα, «είναι να γίνει κατανοητή από τους μαθητές η ευθύνη που έχει κάθε κάτοικος αυτής της πόλης, να προσπαθεί συνεχώς για τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητάς της. Μέσα από τις δράσεις αυτές οι μαθητές γίνονται συμμέτοχοι στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και μετατρέπονται σε ενεργοί πολίτες». 

Πηγή: www.ert.gr
kalosdaskalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου