14 Μαΐ 2012

Στον Δαλάι Λάμα το βραβείο Τέμπλετον


Ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών Δαλάι Λάμα αναμένεται να έχει μια «ιδιωτική» συνάντηση με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο, όπου έχει μεταβεί για να παραλάβει ένα βραβείο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ θα είναι επίσης παρών στη συνάντηση αυτή.

Ο Δαλάι Λάμα, 76 ετών, θα λάβει το βραβείο Τέμπλετον, αξίας 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη δράση του υπέρ του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών.

Στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών ανακοίνωσε ότι θα δώσει περίπου 1,16 εκατομμύρια ευρώ στη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children για το πρόγραμμά της καταπολέμησης του υποσιτισμού στην Ινδία. Περίπου 150.000 ευρώ θα πάνε στο ίδρυμα «Mind and Life Institute», το οποίο προάγει τους δεσμούς μεταξύ επιστήμης και θρησκείας και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την επιστημονική εκπαίδευση Θιβετιανών μοναχών.

«Οι μελλοντικές γενιές κουβαλούν όλες τις ελπίδες μας», δήλωσε ο Δαλάι Λάμα για να εξηγήσει με ποιο σκεπτικό επέλεξε τις συγκεκριμένες οργανώσεις για τη δωρεά.

Ο Δαλάι Λάμα θα επισκεφθεί ξανά τη Βρετανία από τις 16 ως τις 23 Ιουνίου για να δώσει μια σειρά διαλέξεων.

Το βραβείο Τέμπλετον έχει πάρει το όνομά του από τον αμερικανό φιλάνθρωπο Τζον Τέμπλετον, ο οποίος απεβίωσε το 2008, και απονέμεται κάθε χρόνο.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγή: www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου