18 Μαΐ 2012

Ναύπλιο: Δρομολογείται η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου


Νέοι εκπαιδευτικοί πήραν την πρωτοβουλία και, με τη βοήθεια του Δήμου Ναυπλιέων, έχουν δρομολογήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου, ώστε να παρέχουν αφιλοκερδώς μαθήματα σε άπορους και οικονομικά αδύναμους μαθητές στην αργολική πρωτεύουσα.


Η πρόταση για τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου, το οποίο θα αποβλέπει στη στήριξη και την ενδυνάμωση των οικονομικά αδύνατων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκει σύμφωνη και αλληλέγγυα τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που με σχετική απόφασή της αναλαμβάνει να προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεται, ώστε άμεσα να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, με την παραχώρηση αιθουσών και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος, εξαίροντας την πρωτοβουλία, με δηλώσεις του σημείωσε ότι «η εκπαίδευση και το σχολείο δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν περαιτέρω στο άμεσο μέλλον, έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το σύνολο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και σήμερα κάνουμε πράξη την υποχρέωση αυτή.

Η κουλτούρα της αλληλεγγύης και της προσφοράς είναι η καλύτερη απάντηση στην κρίση, που τόσο ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία».

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του στόχου, στην επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με την ΕΛΜΕ Αργολίδας, έτσι ώστε όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια.

Πηγή: www.zougla.gr
kalosdaskalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου