14 Μαΐ 2012

Σε υποτονικό κλίμα οι εκλογές στα πανεπιστήμια - ΤΕΙ





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Μίνι διάσπαση στις τάξεις της ΠΑΣΠ - Στελέχη της παράταξης ίδρυσαν το Αγωνιστικό Φοιτητικό Μέτωπο
 

Στη «σκιά» των βουλευτικών εκλογών που επέφεραν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, οι φοιτητές προσέρχονται μεθαύριο στις κάλπες.

Ωστόσο, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας η προεκλογική περίοδος είναι ιδιαίτερα υποτονική και, μάλιστα, για πρώτη χρονιά φέτος λόγω του ρευστού πολιτικού κλίματος δεν πρόκειται να γίνουν εκδηλώσεις με ομιλίες αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων. Έτσι, πρώτο «στοίχημα» για τις παρατάξεις αποτελεί η αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές στις οποίες, πέρυσι, πήραν μέρος περίπου 135.000 φοιτητές.
Αποτελέσματα
Παράλληλα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εάν θα υπάρξει αντανάκλαση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών στις φοιτητικές.
Οι απόψεις μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων διίστανται με την παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, προσκείμενης στη Ν.Δ., να υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στις εκλογές και πως η ίδια όχι μόνο θα διατηρήσει την πρώτη θέση, αλλά θα ενισχύει τα ποσοστά της.
Αντίθετα, αισιόδοξη ότι το μήνυμα που δόθηκε στις βουλευτικές εκλογές κατά του δικομματισμού θα προεκταθεί και μέσα από τις φοιτητικές κάλπες είναι η παράταξη της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ) που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι θα αυξήσει τα ποσοστά της.
Ενίσχυση των δυνάμεών τους προσδοκούν και τα υπόλοιπα αριστερά σχήματα, τόσο η Πανσπουδαστική του ΚΚΕ όσο και τα ΕΑΑΚ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Σε ό,τι αφορά την ΠΑΣΠ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, το κλίμα είναι θολό μετά και την κίνηση μελών και στελεχών της παράταξης να διαφοροποιήσουν τη θέση τους με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο και να ιδρύσουν νέα φοιτητική παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα». Έτσι, σε σχολές ΑΕΙ κυρίως της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας η ΠΑΣΠ κατεβαίνει διχασμένη. Από την πλευρά της, πάντως, η ΠΑΣΠ τονίζει ότι είναι εκ του πονηρού η κίνηση των μελών της παράταξης να «αποσχιστούν» μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις φοιτητικές εκλογές και υπενθυμίζει ότι εξαρχής η ΠΑΣΠ είχε ταχθεί κατά της πολιτικής λιτότητας, αλλά και εναντίον του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου