2 Μαΐ 2012

Οι απόφοιτοι στηρίζουν το ΑΠΘ





 

Ο  δημαρχος  Θεσσαλονικης  Γ. Μπουταρης,  ο  Ολυμπιονικης  Δημ. Ταμπακος  και πολλες  αλλες  προσωπικοτητες  που  εχουν  αποφοιτησει  απο  το  Αριστοτελειο Πανεπιστημιο δημιουργησαν Συλλογο Αποφοιτων με στοχο και την παροχη οικονομικης βοηθειας στο ιδρυμα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Τους χιλιάδες αποφοίτους του «επιστρατεύει» το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναζητώντας οικονομικούς πόρους για τις λειτουργικές του ανάγκες, λόγω της δραστικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, ο μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, και άλλες προσωπικότητες που έχουν αποφοιτήσει από το ΑΠΘ, έδωσαν το «παρών» στην ιδρυτική γενική συνέλευση του νεοσύστατου Συλλόγου Αποφοίτων του ιδρύματος.
Μεταξύ των στόχων του συλλόγου, που θα εκπροσωπεί αποφοίτους τριών γενεών, συμπεριλαμβάνεται και η συγκέντρωση χορηγιών για την οικονομική στήριξη του ΑΠΘ.
Ο Ολυμπιονίκης Δημ. Ταμπάκος

Ο Ολυμπιονίκης Δημ. Ταμπάκος
«Εξαντλήσαμε την επινοητικότητά μας για να βρούμε τρόπους να καλύψουμε το κενό της χρηματοδότησης. Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί, καθώς σε αυτό θα τεθούν οι βάσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης», είπε ο πρύτανης του ιδρύματος, Γιάννης Μυλόπουλος.
Ο νεοσύστατος σύλλογος φιλοδοξεί να συνδέσει το ΑΠΘ με τους επιστήμονες που προήλθαν απ' αυτό και τροφοδότησαν τους τομείς της ακαδημαϊκής, επιστημονικής, πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας. Ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε πως είναι πάντα έτοιμος να υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο και τις δράσεις του, καθώς πρόκειται για έναν οργανισμό που δίνει πνοή και ζωντάνια στην πόλη.
Εμπειρία και γνώση
«Ο Σύλλογος Αποφοίτων θα μπορεί να προσφέρει γνώση, εμπειρία και πρακτική από την εφαρμογή των επιστημών και έτσι θα θεραπεύσει κάτι από το οποίο πάσχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, ότι δηλαδή είναι εξαιρετικά θεωρητικά στις προσεγγίσεις τους», ανέφερε ο Δ. Παντερμαλής.
Ο Δ.Ταμπάκος θυμήθηκε την τελετή ορκωμοσίας του και τόνισε πως «για να βγούμε από την κρίση πρέπει να στοχεύσουμε στην παιδεία», ενώ ο μητροπολίτης Προύσης, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του Πατριαρχείου με το πανεπιστήμιο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου