30 Απρ 2012

Πρωινό για 300 παιδιά που υποσιτίζονται στα Δημοτικά της Ξάνθης

Newsbay.gr 5 Πρωινό για 300 παιδιά που υποσιτίζονται στα Δημοτικά της Ξάνθης





Σοκ προκαλεί η διαπίστωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι στα Δημοτικά Σχολεία της Ξάνθης υπάρχουν 300 παιδιά που υποσιτίζονται…Όπως έγινε γνωστό από τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλο οι εκπαιδευτικοί έχουν στραμμένα τα βλέμματα σε αυτές τις περιπτώσεις οι οποίες εντοπίστηκαν στο σχολικό περιβάλλον και με τη βοήθεια φιλανθρωπικών οργανώσεων και επαγγελματιών της πόλης, οργανώθηκε ένας μεγάλος μηχανισμός. Τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν πρωινό, έχουν καθημερινά πλέον ένα πρωινό.



Σύμφωνα με το Σάββα Μελισσόπουλο, περίπου το 80-90% των περιπτώσεων αντιμετωπίζονται και τα παιδιά αυτά σιτίζονται στο πρώτο διάλειμα κάθε μέρας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο υπόλοιπο πρόγραμμα του σχολείου. Η υπόθεση ευαισθητοποίησε αρκετούς, οι οποίοι συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Ειδικότερα, επαγγελματίες και διάφορες οργανώσεις όπως η Ομάδα Αλληλεγγύης καθώς και μια σειρά από Πολιτιστικοί Σύλλογοι έχουν ενεργοποιηθεί και φέρνουν σε πέρας την πρωτοβουλία.
Που συγκεντρώνονται τρόφιμα
Η υπεύθυνη της Ομάδας Αλληλεγγύης Μ. Μπεμπέκη, σημειώνει ότι αρκετοί ήταν επαγγελματίες της πόλης, όπως οι αρτοποιοί, που προθυμοποιήθηκαν να συνεισφέρουν ενώ υπάρχουν και πολίτες που συγκεντρώνουν είδη σε διάφορους χώρους. Ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης Νίκος Τσαρδίδης αναφέρει ότι το κοινό μπορεί να αφήνει είδη πρώτης ανάγκης και στο χώρο του ΧΟΞ, στο εμπορικό κέντρο Cosmos, (ΔΕ, ΤΕ 6-11 μ.μ. — ΠΑ 7-11 μ.μ.- ΣΑ 10-1 μ.μ.) ενώ και στη σχολή tae kwon do Σιδηρόπουλου στην οδό Κολοκοτρώνη, συγκεντρώνονται επίσης τρόφιμα.
Η έκταση του προβλήματος δεν είχε εκτιμηθεί σε όλο της το εύρος μέχρι που υπήρξε αυτή η καταγραφή από την Πρωτοβάθμια. Η είδηση προέκυψε από ρεπορτάζ αρκετών ημερών του Καναλιού 6 γύρω από το θέμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε και χειρίστηκε από τους υπεύθυνους με διακριτικότητα και είχε επιτυχή κατάληξη.
http://www.xanthipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου