19 Μαρ 2012

Εκτέλεσε 3 μαθητές και έναν δάσκαλο έξω από εβραικό σχολείο στην Τουλούζ

                                     Άγνωστος που επέβαινε σε μηχανάκι σταμάτησε έξω από σχολείο στην Τουλούζ στη Νοτιοδυτική Γαλλία και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον παιδιών και δασκάλων.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία οι νεκροί είναι τέσσερις, τρεις μαθητές και ένας δάσκαλος.

Μέλος του συλλόγου γονέων δήλωσε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου πως ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν να αρχίσει ανεπίσημη σχολική συγκέντρωση έξω από το κολέγιο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης διέφυγε με μηχανάκι, γεγονός που μπορεί να τον συνδέει με τις δύο επιθέσεις κατά στρατιωτικών στην Τουλούζ και στο Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, με απολογισμό τρεις νεκρούς και έναν τραυματία.

Το Ισραήλ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στο Παρίσι "ότι θα ρίξει φως" στην υπόθεση

"Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επίθεση αυτή και έχουμε εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν φως στη τραγωδία αυτή και να παραδώσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη", τόνισε ο Γιγκάλ Παλμόρ.

"Παρακολουθούμε την υπόθεση με συγκίνηση. Τα ισραηλινά ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις διέκοψαν τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν λεπτομέρειες για την επίθεση", πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνχάιμ δήλωσε πως αισθάνεται φρίκη για την επίθεση και πρόσθεσε πως μεταβαίνει στην Τουλούζη.

"Είμαι ιδιαίτερα αναστατωμένος και αισθάνομαι φρίκη για την επίθεση", είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία Ρισαρ Πρασκιέ ανακοίνωσε θα συνοδεύσει σήμερα στην Τουλούζη τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.


Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου