6 Απρ 2012

Δασκάλα μήνυσε σχολείο που της ζήτησε πρόσβαση στο Facebook της

Δασκάλα μήνυσε σχολείο που της ζήτησε πρόσβαση στο Facebook της
Είναι πλέον της μόδας οι εργοδότες να απαιτούν τους κωδικούς πρόσβασης των εργαζομένων τους, στο Facebook. Εκείνοι, υπό την απειλή ενδεχόμενης απόλυσής τους, είτε δίνουν τα στοιχεία τους, είτε δέχονται ως φίλους, τα αφεντικά τους.


Η Kimberly Hester, μια δασκάλα σε δημοτικό σχολείο του Michigan, αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της διεύθυνσης του σχολείο οπού εργάζεται, όταν της ζητήθηκε να παραχωρήσει τα στοιχεία του λογαριασμού της στο Facebook. Αφορμή στάθηκε η φωτογραφία μιας συναδέλφου της με το παντελόνι κατεβασμένο μέχρι τους αστραγάλους που η Hester είχε ανεβάσει στο Facebook τον Απρίλιο του 2011.

Η εν λόγω φωτογραφία ενόχλησε μια μητέρα μαθητή, που ήταν φίλη της στο κοινωνικό δίκτυο κι η οποία επικοινώνησε άμεσα με τη διεύθυνση του σχολείου. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις κι αρμόδια σχολική επιτροπή ζήτησε από τη Hester να αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού της στο Facebook.

Σημειώνεται πως η υπόθεση θα εκδικαστεί το Μάιο, σύμφωνα με το venturebeat, ενώ παράλληλα, η ετυμηγορία της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα επηρεάσει κι άλλους εργαζόμενους που τους έχει ζητηθεί να κάνουν κάτι αντίστοιχο.
Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία απειλεί τις εταιρείες, που ακολουθούν την ίδια τακτική, με αγωγές

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου