3 Απρ 2012

Ένα πράσινο παραμύθι για παιδιά και για μεγάλους

 

Διαχρονικα  οικολογικα  μηνυματα  στην  νεα  3D  ταινια  κινουμενων  σχεδιων  «Λοραξ»  που  ερχεται  στους  κινηματογραφους  στις  5/4.  Συνιστα  μεταφορα  στη  μεγαλη  οθονη  ενος  απο τα  πιο  επιτυχημενα  βιβλια  του  Dr. Seuss  και  φερει  την  υπογραφη  του  μαιτρ  των  πολυ επιτυχημενων  animation,  Κρις  Μελενταντρι:  «Despicable  Me»,  «Ice  Age»,  «Ice  Age  2».

Πρόκειται για μια αστεία, αλλά ταυτόχρονα και συγκινητική περιπέτεια που υπογραμμίζει τη σημασία της ισορροπίας που πρέπει να διατηρείται μεταξύ της φύσης και της προόδου.
Η ταινία αφηγείται με μοναδικά χρώματα και απαράμιλλο 3D, την ιστορία του Τεντ, ενός 12χρονου αγοριού που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ, που χώμα και φυτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα!
Στην προσπάθειά του να κερδίσει την αγάπη της γειτόνισσας του Όντρεϊ, του κοριτσιού των ονείρων του, της υπόσχετε να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο.

Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να βγει όμως έξω από τα κλειστά σύνορα της πλαστικής πόλης (
κάτι σαν την πόλη της ταινίας Truman Show του 1998 σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ, με τον Τζιμ Κάρεϊ), ενώ καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός πολύ αστείου και αξιαγάπητου πλάσματος, φύλακα των δασών, που κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να προστατεύσει τα δάση και τα ζώα που κατοικούν εκεί.
Την ιστορία του Λόραξ, αφηγείται στον Τεντ, ο μετανοημένος Ουάνσλερ, που βλέπει στο πρόσωπο του μικρού Τεντ, το άτομο εκείνο που μπορεί να επανορθώσει και να αποκαταστήσει την οικολογική ανισορροπία. Ανισορροπία που προκάλεσε λόγω της απληστίας του και έφερε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους.

Το βιβλίο αυτό του Dr. Seuss πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία, είναι ένα από τα πλέον εμπορικά παιδικά μυθιστορήματα όλων των εποχών και το πλέον αγαπημένο του ίδιου του συγγραφέα.
Πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και έχει εκδοθεί σε 95 χώρες και σε 17 διαφορετικές γλώσσες. Η έμπνευση για το βιβλίο αυτό προήλθε από ένα ταξίδι του συγγραφέα και της συζύγου του στην Ανατολική Αφρική και είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τόσο μεγάλη χρωματική ποικιλία.

Για το σκηνοθέτη Κρις Ρενό, ο Dr. Seuss είναι από τους συγγραφείς που τον έχουν επηρεάσει πολύ, από την παιδική του ηλικία, καθώς αυτό ιδίως το βιβλίο του, θεωρεί πως συνιστά ένα δίδαγμα ζωής για όλα τα παιδιά.
Έτσι, με χαρά ανέλαβε τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη σε μια ταινία 90 λεπτών.


Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου