6 Απρ 2012

Σαντορίνη: Ανοίγει μετά από 6,5 χρόνια ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι!

 

Το  δυστυχημα  στο  Ακρωτηρι,  τον  Σεπτεμβρη  του  2005  ειχε σαν  αποτελεσμα  να  χασει  τη  ζωη  του  ενας  Ουαλλος τουριστας  και  να  τραυματιστουν  αλλοι  εξι,  και  η  τοτε ηγεσια  του  ΥΠΠΟΤ  ειχε  επιρριψει  τις  ευθυνες  σε λανθασμενες  τεχνικες  επιλογες...

Τη Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγει εν τέλει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης. Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της αρχαιολογικής Εταιρείας και του υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού ορίστηκε για την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού -Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Πριν εξίμισι χρόνια είχε καταρρεύσει τμήμα του βιοκλιματικού στεγάστρου. Σήμερα το στέγαστρο-μια κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα και ξύλο έχει τοποθετηθεί και ο προϊστορικός οικισμός είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους τουρίστες που συρρέουν στο νησί αυτές τις ημέρες.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργήσει με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, καθώς και τη βοήθεια πέντε δημοτικών υπαλλήλων. Στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου