23 Απρ 2012

Μαθητές και δάσκαλοι φίλοι στο Facebook




Μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να είναι φίλοι στο Facebook; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί πολλά σχολεία στην Αμερική και όχι μόνο.

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό καθώς υπάρχει ανάγκη εξισορρόπησης των κινδύνων από την ανάρμοστη συμπεριφορά με τα ακαδημαϊκά οφέλη που προσφέρει η κοινωνική δικτύωση.

Τουλάχιστον 40 σχολικές περιφέρειες στις Η.Π.Α. έχουν εγκρίνει την πολιτική των κοινωνικών δικτύων.

Τα σχολεία στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα έχουν πειθαρχήσει τους εκπαιδευτικούς όσον αφορά τη δραστηριότητά τους στο Facebook και το Μισούρι πρόσφατα συναίνεσε στις αντιρρήσεις των εκπαιδευτικών σε μια αυστηρή πολιτική χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα παραπάνω έρχονται ως αποτέλεσμα περιπτώσεων όπου π.χ. στη Νέα Υόρκη, ένας δάσκαλος έκανε «φίλες» αρκετές μαθήτριες και έγραψε σχόλια όπως «αυτό είναι σέξι» κάτω από τις φωτογραφίες τους.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας αναπληρωτής καθηγητής έστειλε ένα μήνυμα σε μια μαθήτρια λέγοντας ότι ο φίλος της δεν «αξίζει μια τόσο όμορφη κοπέλα σαν εσένα».

Τέτοιες συμπεριφορές ξεπερνούν τα όρια, αλλά κάποιοι καθηγητές υποστηρίζουν ότι τα social media – ειδικά το Facebook – μπορεί να είναι ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για εκπαιδευτικούς λόγους εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, καθώς είναι ένα βασικό μέσο επικοινωνίας για τους νέους σήμερα.

Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου