25 Απρ 2012

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Η προεκλογική περίοδος έφερε αύξηση 10% στους εισακτέους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ




Αύξηση 10%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται ότι θα έχει τελικά εφέτος ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που ανακοινώνεται πιθανότατα αύριο Τετάρτη ή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς απορρίφθηκε τελικά η πρόταση που είχε «κυκλοφορήσει» τις τελευταίες ημέρες για ανακοίνωση των στοιχείων αυτών μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου.

Παράλληλα, ακόμα ευκολότερη θα είναι εφέτος και η εισαγωγή των υποψηφίων με τις ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλοι που παλαιότερα ελάμβαναν μετεγγραφές), καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αριθμός των εισακτέων αυξάνεται και σε αυτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης και ο αναπληρωτής του Κ. Αρβανιτόπουλος, αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα αυξημένο αριθμό εισακτέων σε σύγκριση με πέρυσι (ήταν 74.440 εισακτέοι, εκτός από τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές) κατά αρκετές εκατοντάδες θέσεις.

Στην πλειονότητά τους οι θέσεις αυτές θα προέρχονται από την επιστροφή στα Μηχανογραφικά Δελτία των δεκατεσσάρων (από τα 24) Τμημάτων ΤΕΙ της περιφέρειας, τα οποία πέρυσι είχαν αποκλειστεί από την εισαγωγή νέων σπουδαστών λόγω χαμηλής ζήτησης και αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο λουκέτου. Επιπλέον, επανέρχεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο και η Σχολή Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 


Σύμφωνα με πληροφορίες επιστρέφει στα μηχανογραφικά των υποψηφίων το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που πέρυσι είχε «κοπεί» από το υπουργείο Παιδείας λόγω κρουσμάτων οικογενειοκρατίας στο εσωτερικό του. Με την απόφαση αυτή του υπουργείου είχε ωστόσο διαφωνήσει η Σύγκλητος του Ιδρύματος.
Επιστρέφουν όμως στα μηχανογραφικά και περίπου 10 τμήματα των ΤΕΙ από τα 25 που είχαν κοπεί πέρυσι λόγω του χαμηλού αριθμού εισακτέων που είχαν.
Πρόκειται για τμήματα εμπορίου, ζωικής η φυτικής παραγωγής κλπ. 
 
Πηγή: www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου