22 Απρ 2012

Βιοκλιματικό «Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας» στην Κρήτη



















Πρώτο βραβείο 30.000€ για τον νικητή του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης, για τον οποίο οι εγγραφές αρχίζουν αύριο Δευτέρα 23/4/2012.
Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) προκηρύσσει Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το σύγχρονο, καινοτόμο και βιοκλιματικό σχολείο θα καλύψει τις ανάγκες του διεθνούς οργανισμού ENISA (European Network and Information Security Agency), ο οποίος εδρεύει στο Ηράκλειο από το 2005.
Η αρχιτεκτονική σύνθεση του νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την πολυπολιτισμική διάσταση των μαθητών, να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, να ενσωματώνει τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, να προωθεί τη χρήση ανανεώσιμών πηγών ενέργειας και να προωθεί σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, έχουν αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο, καθώς και ομάδες άλλων ειδικοτήτων που έχουν όμως ως εκπρόσωπο/υπεύθυνο της ομάδας, αρχιτέκτονα.

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή που θα αξιολογήσει και κρίνει τις προτάσεις, απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη: Ελισάβετ Απλακίδου (αρχιτέκτων, εκπρόσωπος της ΟΣΚ ΑΕ), Ben Nakamura (αρχιτέκτων, Ιαπωνία, εκπρόσωπος της UIA), Νίκος Φιντικάκης (αρχιτέκτων, εκπρόσωπος του ΤΕΕ), Ελένη Μάντζιου (αρχιτέκτων, εκπρόσωπος του ΕΜΠ), Όλγα Παππά (αρχιτέκτων, εκπρόσωπος του ΣΑΔΑΣ), Angela Brady (αρχιτέκτων, Μεγάλη Βρετανία, πρόεδρος της RIBA), Alastair Blyth (αρχιτέκτων, Μεγάλη Βρετανία, εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ), Peter Droege (αρχιτέκτων, Αυστραλία) και Françoise-Hélène Jourda (αρχιτέκτων, Γαλλία).
 
Η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει τρία βραβεία και δύο εύφημες μνείες, στα οποία αντιστοιχούν οι παρακάτω αμοιβές: 1ο βραβείο 30.000€, 2ο βραβείο 20.000€, 3ο βραβείο 10.000€, δύο εύφημες μνείες από 5.000€ η κάθε μία.
 
Βασικές ημερομηνίες
 
Εγγραφές: 23 Απριλίου - 31 Μαΐου 2012
Υποβολή ερωτήσεων: 30 Απριλίου - 29 Ιουνίου 2012
Υποβολή προτάσεων: 31 Οκτωβρίου 2012
Παραλαβή προτάσεων μέσω ταχυδρομείου: 16 Νοεμβρίου 2012
Συνεδριάσεις της Κριτικής Επιτροπής: 17 - 19 Δεκεμβρίου 2012
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 21 Δεκεμβρίου 2012
 
Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου