12 Μαΐ 2012

Η UNICEF και η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα ενισχύουν τη συνεργασία τους για τα παιδιά

un2_2.jpg






Σε εκδήλωση που έγινε  στο γήπεδο της θρυλικής ομάδας ποδοσφαίρου στη Βαρκελώνη, η UNICEF και το Ίδρυμα FC BARCELONA ενίσχυσαν την υπόσχεσή τους να βελτιώσουν τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών μέσω του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Εβδομηνταπέντε μαθητές σχολείων, ο Ramon Pont, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος FC BARCELONA, ο Anthony Lake, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF και ο παίκτης της Μπαρτσελόνα Marc Bartra, συναντήθηκαν για να συζητήσουν τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των παιδιών.
«Η Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με τη UNICEF για να προωθήσει το παγκόσμιο μήνυμα της σημασίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και την προώθηση της εκπαίδευσης και του αθλητισμού», δήλωσε ο Ramon Pont.
Η UNICEF αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο του αθλητισμού και του παιχνιδιού στη ζωή των παιδιών. Η συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό και το παιχνίδι συμβάλλει στη σωματική τους ανάπτυξη και μπορεί να διδάξει βασικές αξίες και δεξιότητες της ζωής, όπως η πειθαρχία, η ηγεσία, η ομαδική εργασία, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός προς τους άλλους. Ο αθλητισμός και το παιχνίδι μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του αποκλεισμού περιθωριοποιημένων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αναπηρίες.
«Ολόκληρη η ομάδα της UNICEF είναι πανευτυχής με τη συνεργασία της με την Μπαρτσελόνα. Μέσω της συνεργασίας αυτής η UNICEF και η Μπαρτσελόνα έχουν δεσμευτεί να παρέχουν σε εκατομμύρια παιδιά την ευκαιρία να μορφωθούν και να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού και να μάθουν θετικές αξίες μέσω της φυσικής άσκησης, του αθλητισμού και του παιχνιδιού,» δήλωσε ο Anthony Lake, στην πρώτη του επίσκεψη στην έδρα της Μπαρτσελόνα.
Ο Marc Bartra, μαζί με τον Ramon Pont και τον Anthony Lake, απάντησαν σε ερωτήσεις παιδιών από σχολεία της Βαρκελώνης. Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη UNICEF, για τα παιδιά σε άλλες χώρες, για το ποδόσφαιρο και για τους λόγους που η Μπαρτσελόνα συνεργάζεται με τη UNICEF.
Η FC BARCELONA συνεισφέρει συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για να υποστηρίξει το έργο της UNICEF, με στόχο να προσεγγίσει τα εκατομμύρια των παιδιών σε 16.000 σχολεία σε τέσσερις χώρες: Βραζιλία, Κίνα, Γκάνα και Νότια Αφρική. Πάνω από 5.000 δάσκαλοι και προπονητές προγραμματίζεται να εκπαιδευτούν και ο αθλητισμός και οι αξίες του θα ενταχθούν στα σχολικά προγράμματα. Στα σχολεία θα παρασχεθούν επίσης αθλητικά είδη και θα γίνει βελτίωση των υποδομών για τη φυσική αγωγή και προγράμματα άθλησης και παιχνιδιού.

Πηγή:  www.messiniaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου