26 Φεβ 2013

Πανεπιστήμιο καλεί τους φοιτητές να πάρουν κοκαΐνη

Πανεπιστήμιο καλεί τους φοιτητές να πάρουν κοκαΐνη


Θα συμμετέχει σε έρευνα για την επίδραση της ουσίας στον οργανισμό

Ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο της βρετανικής πρωτεύουσας αναζητά εθελοντές φοιτητές για να συμμετέχουν σε μια έρευνα για τις επιπτώσεις της… κοκαΐνης!

Το πανεπιστήμιο King's College London κάλεσε μέσω e-mail που εστάλη σε εκατοντάδες φοιτητές την προηγούμενη εβδομάδα «υγιείς άνδρες, ηλικίας 25-40 ετών να πάρουν μέρος σε μια κλινική μελέτη, στην οποία θα κάνουν χρήση κοκαΐνης από τη μύτη».

Σύμφωνα με το μήνυμα σκοπός της μελέτης είναι να γίνει καλύτερα κατανοητό πώς επιδρά η συγκεκριμένη ουσία στον οργανισμό, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα «σημαντική επιστημονική μελέτη».

Δε θα γίνουν αποδεκτοί όσοι κάνουν χρήση της συγκεκριμένης ουσίας, ούτε όσοι σπουδάζουν ιατρική ή οδοντιατρική, ενώ οι συμμετέχοντας δε θα μπορούν να κουρέψουν ή να βάψουν τα μαλλιά τους για 120 μέρες, όσο διάστημα δηλαδή οι ερευνητές θα μελετούν πώς επηρεάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε ένα ευρύ φάσμα.

Όσοι θα επιλεγούν θα πάρουν «εύλογη χρηματική αποζημίωση» για το διάστημα αυτό και τα έξοδα που θα προκύψουν, αναφέρει η MailOnline.

«Μετά τη χορήγηση της κοκαΐνης θα παρθούν βιολογικά δείγματα –αίμα, ούρα, τρίχες, ιδρώτας, στοματικά υγρά- προκειμένου να γίνει σύγκριση και μελέτη για το πώς η κοκαΐνη και οι μεταβολίτες της διαχέονται στο ανθρώπινο σώμα» ανέφερε το μήνυμα.

Το πρόγραμμα έχει ήδη πάρει έγκριση από τη επιτροπή δεοντολογίας London Westminster Research Ethics Committee και θα εποπτεύεται από το τμήμα τοξικολογίας του νοσοκομείου St Thomas’ Hospital. 
 
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου