27 Φεβ 2013

Μειώνονται οι εισακτέοι στα Παιδαγωγικά Τμήματα

Μειώνονται οι εισακτέοι στα Παιδαγωγικά Τμήματα






Αιτία η μείωση των κονδυλίων για διορισμούς στην εκπαίδευση.
Η οικονομική κρίση και κατ' επέκταση τα ελάχιστα κονδύλια που διατίθενται για διορισμούς στην εκπαίδευση αναγκάζουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να «ψαλιδίσει» τις θέσεις εισακτέων στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Μαζί με το σχέδιο «Αθηνά», που φέρνει συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών, το υπουργείο Παιδείας προχωρά στον επανακαθορισμό του αριθμού των εισακτέων, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα για διορισμούς.

«Χαμένοι» από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι σίγουρα όσοι στοχεύουν στα Παιδαγωγικά Τμήματα, τα οποία προσελκύουν χιλιάδες υποψηφίους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι αριστούχοι.

Όπως αναφέρει το Έθνος, χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τις παιδαγωγικές σχολές είναι ότι πέρυσι πάνω από 11.000 υποψήφιοι δήλωσαν τα συγκεκριμένα τμήματα.

Η μείωση των θέσεων πάντως, η οποία αναμένεται να επηρεάσει και τις εννέα σχολές, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό των υποψηφίων και είναι πολύ πιθανό να ωθήσει τις βάσεις προς τα πάνω.

Αναφορικά με τις προβλέψεις για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που παραμένουν αδιόριστοι, μάλλον είναι δυσοίωνες, αφού οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στην... αναμονή ξεπερνούν τους 11.000. 
 
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου