10 Οκτ 2012

Μαθητές συνεπλάκησαν για συνθήματα της Χρυσής Αυγής


Προβληματισμό και ανησυχία σε καθηγητές και γονείς έχουν προκαλέσει κρούσματα βίας σε σχολεία του Ηρακλείου, όπου σε καθημερινή σχεδόν βάση καταγράφονται ρατσιστικές επιθέσεις.


Πριν από περίπου μία εβδομάδα, άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ δύο μαθητών λυκείου, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια, καθώς ο ένας εξ αυτών ζήτησε τον λόγο για κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα της τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν ο συμμαθητής του, αλβανικής καταγωγής, του είπε ότι καλώς γράφτηκαν, τότε ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καβγάς, που κατέληξε σε συμπλοκή.

Ωστόσο, το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, καθώς σε πολλά σχολεία του Ηρακλείου έχουν καταγραφεί κρούσματα βίας αλλά και προπαγάνδας, με συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής να αναγράφονται στους τοίχους.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Λάζαρος Μάρκου, ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς»:

«Υπάρχουν κρούσματα ρατσισμού στα σχολεία του Ηρακλείου. Δυστυχώς, ό,τι καλλιεργείται στην κοινωνία επεκτείνεται και στο σχολείο. Προσπαθούμε να το μειώσουμε ή να το εκμηδενίσουμε, αλλά είναι δύσκολο. Εξάλλου, μια προεκλογική εκστρατεία στήθηκε στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, όλα καλλιεργούνται χρόνια και ιστορικά βλέπουμε ότι σε τέτοιες περιόδους κρίσης εμφανίζονται και αυξάνονται σε ποσοστά».

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου