17 Οκτ 2012

Ξάνθη: Κάνουν μάθημα σε λυόμενα!


Αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές συνθήκες έρχονται καθημερινά οι 26 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης, οι οποίοι καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα σε τρία λυόμενα κτήρια που έχουν τοποθετηθεί στο Γυμνάσιο της Γενισέας στην Ξάνθη.


Όπως είναι γνωστό εδώ και πέντε περίπου χρόνια το Ειδικό Σχολείο Ξάνθης, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου στη Γενισέα, αντιμετωπίζει σοβαρό κτηριακό πρόβλημα.

«Δεν έχουμε κτήριο και αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Τα παιδιά κάνουν μαθήματα σε τρία λυόμενα το καλοκαίρι ζεσταίνονται και τον χειμώνα παγώνουν» εξηγεί ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κος Μένιος Ψωμακέλης, για να συμπληρώσει πως «πρέπει να βρεθεί λύση με το κτηριακό. Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τον φάκελο για την ένταξη του έργου της κατασκευής κτηρίου σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Δεν γνωρίζω γιατί καθυστερεί το θέμα».

Όπως σημειώνει μάλιστα ο ίδιος, κατά την άποψή τους, η αργοπορία οφείλεται στο μικρό αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, με τον κ. Ψωμακέλη ωστόσο να ξεκαθαρίζει πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς οι ανάγκες των μαθητών είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Πέρσι είχαμε και τα παιδιά από την Καβάλα γιατί και εκεί είχαν πρόβλημα το κτήριο τους. Αλλά μέσα σε έναν χρόνο το πρόβλημα λύθηκε και σήμερα υπάρχει κτήριο».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή:thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου