Λίγο ως πολύ το γνωρίζαμε, αλλά έρχεται ακόμα μία έρευνα για να μας διαβεβαιώσει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν στην ύπαιθρο και είναι σαφώς πιο εκτεθειμένα στο περιβάλλον κι άρα σε βρωμιές, μικρόβια κλπ είναι εν τέλει πιο ανθεκτικά και πιο υγιή από τα συνομήλικά τους, που ανατράφησαν σε ένα αποστειρώμενο περιβάλλον ενός αστικού κέντρου.
Πρόκειται για την ερευνα του πανεπιστημίου Northwestern University in Chicago που δημοσιεύεται στο περιοδικό Clinical Pediatrics στην έκδοση Ιουλίου και εκτός των άλλων καταδεικνύει και ότι τα παιδιά στα πυκνοκατοικημένα κέντρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε διατροφικές αλλεργίες.
Παράλληλη μελέτη, διαπίστωσε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε χοίρους ή αγελάδες ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ευάλωτα στους ιούς.
Η έρευνα των παιδιάτρων από το Σικάγο, έγινε σε δείγμα 40 χιλιάδων παιδιών και εφήβων ηλικίας κάτω των 18 ετών .
Πάντως οι γιατροί δεν εξεπλάγησαν πραγματικά με τα νέα αποτελέσματα. «Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει με πολύ μεγάλο δείγμα τα συμπεράσματα άλλων επιστημόνων τα τελευταία χρόνια, λεει ο καθηγητής του νοσοκομείου παίδων Hauner στο Μόναχο, Berthold Koletzko.

Πηγή: www.mother.gr

kalosdaskalos.blogspot.com