19 Φεβ 2013

Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία




Εκφράζουν την αντίθεσή τους στις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται

Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 20ής Φεβρουαρίου εναντίον των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται, οι οποίες, όπως αναφέρουν, εξαθλιώνουν τον κλάδο, καθώς η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών είναι πλέον σε δραματικά επίπεδα, αγγίζοντας το 45%.

Οι καθηγητές αναφέρονται και στην αξιολόγηση, εκφράζοντας την αντίθεσής τους, γιατί συνδέεται με αυτήν η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Υποστηρίζουν, παράλληλα, ότι και «οι απολύσεις στο δημόσιο (με όποιο όνομα και να παρουσιάζονται) συνδέονται με την αξιολόγηση».

Τονίζουν, επίσης, ότι «στην παιδεία συνολικά, με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, μειώνονται δραματικά οι ήδη χαμηλές, κρατικές δαπάνες (η μείωση, σε σχέση με το 2009, φτάνει το 33 %), ενώ προωθούνται νέες συγχωνεύσεις σχολείων, με κύριο στόχο τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ)».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου